Ochii întunericului este unul dintre cele șase romane pe care le-a scris sub pseudonimul Leigh Nichols, pe care acum nu-l mai folosește.
În carte autorul încearcă să combine mai multe genuri literare: acțiune, suspans, dragoste și un dram de supranatural. Deși nu are intensitate, profunzimea personajelor, subiectul nu este unul complex, acțiunea nu curge cu viteză sufocantă, cartea este bunicică.
Tina Evans își trimite fiul de 12 ani într-o excursie în munții Sierra. Este anunțată că avut loc un tragic accident și toți copiii și cei doi profesori însoțitori au murit. La înmormântare i s-a recomandat să nu deschidă capacul sicriului deoarece Danny, fiul Tinei, era foarte desfigurat.
Deși trecuse un an de la înmormântare Tina nu se putea împăca cu dispariția prematură a fiului său. Începe să primească "semne" care îi indică faptul că fiul său nu a murit. La început pune aceste întâmplări pe seama unora care vor să o necăjească, dar până la urmă se hotărăște să deshumeze trupul fiului său și așa încep adevăratele probleme.
Ideea copilului dispărut și a mamei gata de orice pentru a afla ce i s-a întâmplat cu adevărat băiețelului ei atinge o coardă sensibilă în fiecare dintre noi și cred că de aceea am și notat-o cu 3 steluțe. A fost o lectură ușoară și plăcută.
Carte a fost scrisă/publicată în 1981 și are următoarea descriere:
„Un thriller scris în 1981, care pare să fi fost inspirat din realitatea anului 2020. Să fie oare încă o dovadă a faptului că viața reală poate fi mai șocantă decât ficțiunea, sau ceva mai mult decât atât? Citiți și decideți!
Tina Evans, o mamă îndurerată de pierderea fiului ei într-un nefericit accident rutier, primește ceea ce par a fi mesaje de pe lumea cealaltă. Însă când o misterioasă agenție federală face tot posibilul pentru a o împiedica să afle adevărul în privința lor, Tina pornește într-o adevărată cruciadă pentru a înțelege ce s-a întâmplat de fapt cu băiețelul ei. Iar adevărul, pe care îl descoperă împreună cu Elliot, un fost agent de informații devenit avocat, într-un laborator secret din munții High Sierra, e mai teribil decât și-ar fi putut imagina ea vreodată. Fiindcă atunci când omul devine armă biologică, cine mai poate fi în siguranță?
Dean Koontz s-a născut în 1945 în Pennsylvania și, după ce a lucrat ca profesor de limba engleză și s-a ocupat de copiii defavorizați, și-a împlinit visul de a scrie odată cu primul său roman, publicat în 1968. De atunci a scris mai mult de 105 romane, nuvele și culegeri de povestiri, care au fost traduse în 38 de limbi și au fost publicate în peste 450 de milioane de exemplare.”
Cartea o puteți comanda de pe Libris și dacă folosiți codul STUDENTOMNIPASS aveți 20% reducere!
interesant subiectul, mai ales că a fost o carte scrisă cu atât de mult timp în urmă. L-as fi văzut mai degraba ca scenariu pentru un film mai recent.
RăspundețiȘtergereCred că există film cu acest subiect: cu virusi "scăpați" din laborator! Însă acum nu-mi vine niciun nume în minte.
ȘtergereSingurul film cu virși scăpați din laborator, dar fără declansrea vreunei boli de care îmi amintesc acum este unul din seria lui Dan Brow, Codul lui Da Vinci, a treia carte din serie, deși îmi scapă titlul acum.
ȘtergereA, și mai e un film cu Tom Cruise, din seria Misiune imposibilă.
Ma intreb daca el era criminalul... :)))).
RăspundețiȘtergereAuzi si tu...
Nu stiu de ce, dar mi-am amintit un pic de Elfen Lied. O animatie japoneza... Nu cred ca are vreo legatura..
Pupici cu drag si un an nou cu sanatate si cu cat mai multe bucurii!! :)