Miercurea fără cuvinte a fost inițiat de Carmen și continuat de Floare de Colț.
Uzzi nerodul! - colaj realizat cu PhotoRetrica |
Fie că îți place să creezi, să explorezi sau să te bucuri de cultură, eu îți ofer o călătorie virtuală plină de diversitate.
Uzzi nerodul! - colaj realizat cu PhotoRetrica |
Această carte nu m-a captivat, adică mă așteptam la altceva. A apărut la Editura Velvet Story, în 2021 și are 230 de pagini
Săptămâna trecută în Oltenia a fost cod galben de vânt, a fost destul de urât din cauza vântului. Multe crenguțe au fost frânte și împrăștiate de vântul puternic prin curte, am cules o crenguță de vișin de pe jos și am transformat-o într-o crenguță magică.
Materialele pe care le-am folosit: coji de fistic, acuarele, mărgeluțe, silicon la cald și crenguța de vișin.
Am curățit crenguța cu o foarfecă de vie și am ajustat-o ca dimensiune să se potrivească în vaza mea de pe birou.😊 Apoi am colorat-o în albastru (singura culoare care nu se uscase). Până s-a uscat vopseaua, cu ajutorul pistolului de lipit am făcut din cojile de fistic floricele.
Am lipit floricelele de crenguță, iar două dintre ele le-am făcut direct pe crenguță, cum se poate observa în poza de mai sus. Apoi am mai împodobit crenguța lipind niște mărgeluțe în formă de inimioară, am mai lipit câte 2 coji de fistic formând niște bulbi de floricele.Pentru că nu am reușit să fac niște poze calitative, după ce a trecut vântul puternic și a ieșit soarele afară am ieșit cu cățelul meu Uzzi (pe care îl veți auzi lătrând la ciori în fundal😂) să fac un scurt video de prezentare a crenguței mele magice!
Sper să vă placă micuța mea crengută! O duminică frumoasă să aveți!Cu toate că nu stau deloc bine cu timpul îmi place competiția, prin această postare vă anunț că voi participa la noua ediție SuperBlog, care a ajuns la numărul 26. Această ediție are un ritm mai relaxat, vor fi două probe pe săptămănă și dacă sunteți curioși puteți afla mai multe detalii dând un click aici.
De mărțișor vom primi prima probă din Spring SuperBlog 2023!
Sursă foto: Super-blog.eu |
Am prins gustul competiției la ediția din toamnă Storytelling SuperBlog 2022 și vreau, în continuare, să-mi exersez creativitatea și să-mi îmbunătățesc stilul de scris. Sper să reușesc să particip la toate probele și să finalizez competiția pe un loc mult mai bun ca data trecută.
M-aș bucura dacă v-ați înscrie și voi!
Vă doresc o seară de duminică frumoasă și o saptămână plină de realizări!
Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan |
Într-o zi pe când mergea prin pustiul Iordanului a întâlnit un leu fioros, care răgea cumplit deoarece în labă îi intrase un spin. Sfântul Gherasim i-a scos leului spinul din lăbuță, astfel că leul i-a devenit prieten.
La mănăstire aveau un măgăruș cu ajutorul căruia cărau apă de la râul Iordan. Cuviosul Gherasim i-a dat sarcină leului să aibă grijă de măgăruș. Leul își îndeplinea cu bucurie sarcina, pânâ într-o zi când a adormit, iar măgărușul a dispărut..
Niște negustori care trecuseră prin zonă, văzând măgărușul singur l-au luat cu ei.
Când leul s-a întors la mănăstire singur, Sfântul Gherasim a crezut că leul a mâncat măgărușul, așa că i-a dat leului, ca drept pedeapsă, atribuțiile măgărușului: ”Lucrul pe care îl făcea măgărușul îl vei face tu, slujind trebuințele mănăstirii.”.
Leul Sfântului Gherasim |
Măgărușul Sfântului Gherasim |
Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan |
Pentru ultima temă (de fapt a doua temă, dar ordinea nu este obligatorie) din această lună la transformările creative am ales să fac, tot pentru Ilinca (păpușica) un covoraș.
Am folosit ața (de la un pulover pe care nu-l mai purtam), banda de la o cutiuță de bijuterii și o croșetă:
Materialele folosite pentru realizarea covorașului. |
Am împăturit banda, pe lung, în trei (mi-a cam dat bătăi de cap pentru că nu stătea împăturită, iar de călcat nu aveam chef😂) și am început să croșetez un picioruș simplu care să cuprindă banda, un ochi de lanț și am continuat așa până am terminat banda:
Ilinca și covorașul. |
Covoraș pentru păpuși - rezultatul final! |
”Răsfoind” blogul lui Daurel am dat peste un test de personalitate foarte interesant. Testul se numește ”16 Personalități” și dacă sunteți curioși ce personalitate aveți vă puteți face testul GRATUIT dând click aici.
În următoarele rânduri veți citi rezultatul testului meu de personalitate, care corespunde cu personalitatea ”conducător”.
Personalitate “Conducător”
”Timpul tău este limitat, nu îl irosi trăind viața altcuiva. Nu fi prizonierul dogmei — al conviețuirii cu rezultatul gândirii altor persoane. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îți reducă la tăcere vocea interioară. Și, cel mai important, să ai curajul de a-ți urma inima și intuiția. Ele știu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat. Orice altceva este neimportant.” (Steve JOBS)
Conducătorii sunt lideri înnăscuți. Persoanele cu acest tip de personalitate au fost înzestrate cu carismă și încredere, și emană autoritate într-un mod care unește persoanele pentru un scop comun. Dar, spre deosebire de omologii lor mai sensibili, Protagoniștii, Conducătorii sunt caracterizați deseori de o raționalitate nemiloasă, folosindu-și determinarea, convingerea și mințile agere pentru a obține tot ceea ce și-au propus. Probabil este bine că aceștia formează doar trei procente din populație, pentru a nu copleși tipurile de personalitate mai timide și sensibile care formează restul populației – dar trebuie să le mulțumim Conducătorilor pentru multe dintre afacerile și instituțiile pe care ne bazăm zilnic.
Fericirea se ascunde în bucuria reușitei
Dacă este un lucru pe care Conducătorii îl iubesc, acesta este o provocare bună, fie ea mare sau mică, ei fiind ferm convinși că orice scop poate fi atins dacă dispui de timp și resurse suficiente. Această calitate face din persoanele cu tipul de personalitate Conducător antreprenori geniali, iar abilitatea lor de a gândi strategic și a-și păstra concentrarea pe termen lung, în timp ce execută fiecare pas al planurilor lor cu hotărâre și precizie, îi transformă în lideri de afaceri puternici. Această hotărâre este deseori o profeție care se împlinește singură, deoarece Conducătorii își promovează scopurile cu o voință de nestrămutat în situații în care alții s-ar da bătuți și ar trece la altceva, iar abilitățile lor sociale îi determină să îi atragă pe toți ceilalți alături de ei, obținând rezultate spectaculoase pe parcursul acestui proces.La masa negocierilor, fie că vorbim despre o companie sau cumpărarea unei mașini, Conducătorii sunt dominatori, neobosiți și neiertători. Aceste trăsături nu sunt cauzate de o fire rece și răutăcioasă – ci de faptul că personalităților Conducător le plac cu adevărat provocările, conflictul de idei, schimbul de replici ce se naște din acest mediu, iar dacă cealaltă parte nu poate ține pasul, acesta nu este un motiv pentru Conducători să renunțe la principalul lor obiectiv de a obține victoria finală.
Grădina Botanică din Craiova! - poză din arhiva personală. |
Grădina Botanică din Craiova - poză din arhiva personală! |
Grădina Botanică din Craiova -poză din arviha personală! |
Astăzi am hotărât să realizez pentru tema la alegere din cadrul transformări creative o păpușică din două șosete vechi și fără pereche, care nu este perfectă, dar mie îmi place foarte mult. Am botezat-o Mălina.
Păpușa Mălina! |
Materialele folosite în acest proiect sunt următoarele: foarfecă, ac de cusut, ață de cusut, ață mai groasă pentru păr, două șosete vechi care nu aveau pereche, doi ochișori, silicon la cald, resturi de materiale, vatelină.
Materialele folosite! Am uitat să pozez șoseta roșie! |
Corpul păpușii! |
Capul păpușii! |
poză din arhiva personală |
Miercurea fără cuvinte a fost inițiat de Carmen și continuat de Floare de Colț.
Postarea participă la Worldless Wednesday pe bogul bethere2day și image-in-ing. Pozele sunt din arhiva personală!
Astăzi, dacă tot nu am avut de gătit, m-am gândit să mai bifez una din temele impuse la transformările creative din luna februarie.
Trebuie să reciclăm materiale/haine și să le transformăm în genți pentru păpuși sau pentru noi, iar eu m-am gândit să fac un rucsac, păpușica mea fiind prea micuță pentru o gentuță.
Așa că m-am pus pe scotocit prin cutiile și punguțele unde îmi depozitez ațele sau diverse materiale și am găsit o bandă de la o cutie de bijuterii și mi s-a părut perfectă pentru rucsacul păpușii, deoarece are o culoare vie perfectă pentru o jucărie.
Pentru a realiza rucsacul am avut nevoie de o bucățică de aprox. 5 cm din banda pe care urmează să o reciclez, o foarfecă, ață, ac și croșetă. Am mai folosit și un mărțișor și lipici pentru a-l lipi pe rucsac.
Următorul pas, după ce am adunat toate materialele de care aveam nevoie, a fost să tai o bucățică de aprox. 5cm din bandă, să-i dau forma rucsacului și să încep să cos.
Am folosit dosul benzii, deoarece pe față era scrisă cu adresa site-ului de bijuterii și nu prea dădea bine ca aspect. După ce am terminat de cusut pe margini, am luat croșeta și am croșetat bretelele rucsacului.
După ce am terminat de croșetat bretelele am lipit un mărțișor, cu culoare asortată, pe fața rucsacului.
Eu sunt foarte încântată de rezultat. Mărțișorul s-a potrivit de minune, iar materialul (banda) chiar îi dă aspectul unui rucsac "adevărat".
După finalizarea proiectului a urmat ședința foto!
Trebuie să găsesc un nume, neapărat, pentru păpușica din punga cu pufuleți! În următorul articol va avea un nume!
Vă doresc o seară frumoasă! Pe curând!
Transformările creative continuă, în luna februarie trebuie să reciclăm materiale sau haine. Eu am ales să confecționez lucrușoare pentru mica păpușă câștigată la pufuleții cu surpriză.🤭 Îmi plac pufuleții simplii cu sare și dacă găsesc cu surprize cu atât mai bine, momentul acela când redevin copil.
Păpușica de la pufuleți e singura pe care o dețin, deoarece toate jucăriile și păpușile fiicei mele le-am donat altor copii. Mi-am adus aminte ca am un set de mobilă confecționat de bunicul soțului meu și-am început să caut prin cutiile depozitate în pod.