Suntem în Postul Paștelui, după cum știți, iar acest post
ține șapte săptămâni și precede sărbătoarea Învierii Domnului Iisus. Postitul, pe lângă semnificația religioasă, este
un fel de detoxifiere a corpului care are multe beneficii dacă se bazează pe o
alimentație echilibrată și sănătoasă.
Mulți renunță la carbohidrați care se găsesc în paste, deoarece au fost etichetate
greșit, pastele deși conțin
carbohidrați au indicele glicemic scăzut, carbohidrații reprezintă principala
sursă de energie a organismului și sunt ”combustibilul” necesar susținerii
activității fizice.
Sursa: Paste Băneasa |
În post încercâm să mâncăm cât mai sănătos, cât mai multe
fructe și preparate pe bază de legume, fără grăsimi sau alimente cum ar fi:
carnea, ouăle, laptele. Preferatele mele sunt pastele, aș mânca non-stop, atât
dulci (cu
miere și nuci – o rețetă rapidă de post) cât și sărate (cu diferite
combinații de legume). Pe lângă faptul că se prepară rapid și eu sunt în cea
mai mare criză de timp, sunt foarte gustoase și sațioase.
Astăzi vă voi prezenta o idee penru a găti
ceva nou și sănătos, o rețetă de cuș-cuș de la Băneasa cu legume, este prima dată când o pregătesc și a ieșit
delicioasă. Nu trebuie cunoștințe de masterchef și se pregătește rapid. Cuș-cuș-ul
se numără printre cele mai sănătoase produse pe bază de cereale, sub formă de
granule sferice din fâină de grâu dur și conține vitamine din complexul
B-urilor (care ajută la scăderea colesterolului rău și zahăr din sânge),
proteine, fibre și selenium.
Așadar să vă prezint rețeta! Ingredientele pe care le-am folosit sunt următoarele: 150 gr cuș-cuș de la Băneasa, o ceapă, un morcov, un ardei, câteva ciuperci, doi căței de usturoi, ulei de măsline, 300 ml apă fiartă, câteva frunze de fenicul ( nu am avut alte verdețuri disponibile), sare și condimente după gust.
poză din arhiva personală editată cu Canva |
Am curățat ceapa și am tocat-o mărunt, la fel
am procedat și cu usturoiul, ardeiul și ciupercile le-am tăiat cubulețe,
morcovul l-am dat pe răzătoare. Toate legumele le-am curățat și spălat înainte!
Într-o crăticioară am pus puțin ulei de
măsline, iar când acesta s-a încins am adăugat usturoiul pentru a-și lăsa aroma
în ulei, l-am călit aproximativ un minut (atenție! Nu trebuie să-l ardem) și
apoi am adăugat ceapa și când ceapa a căpătat o culoare frumoasă aurie adăugăm
celelalte ingrediente, sare și acoperim cu un capac lăsând legumele să se
înăbușască bine.
Când legumele s-au gătit adăugăm cuș-cuș-ul, amestecăm bine și îl călim pentru trei minute, apoi adăugăm apa firbinte și fierbem totul pentru opt minute, oprim focul, punem capacul și îl mai lăsăm așa 2-3 minute. După ce au trecut minuțelele luăm capacul și aerăm mâncărica cu o furculiță. Se potrivește de sare și condimente și se mai poate adăuga puțin ulei și verdeața, în cazul meu feniculul care i-a dat o aromă demențială! Poftă Bună!
Sursa foto: Paste Băneasa |
hmmm, imi lasa gura apa! Multumim pentru reteta!
RăspundețiȘtergereFotografia este atat de reala, mancarica atat de apetisanta, incat imi vine sa infig furculita in monitor! ☺
Pofta buna, Mihaela draga! Si Sarut-mâna pentru masa, ca bucatareasa este frumoasa!
O zi minunata sa ai! 😘❤️
Cu drag! Sunt fan rețete rapide!:)) Iar asta e și rapidă și gustoasă! O zi bună să ai!💗Pupici
ȘtergereOh... am fugit sa imi fac ceva de mancare... :))))) N-am mancat niciodata cus- cus... hmm.
RăspundețiȘtergereDar tu stii ca eu, cel putin acum, imi fac singra produsele de panificatie.
Am gatit foarte mult timp cu Baneasa.. pe vremuri.
Ti-a iesit o bunatate de mancarica!! Pofta buna, spor si bafta!!
ps: reteta mea preferata era ca foloseam faina la aluaturi si pastele fusseli la diverse preparate (De exemplu faceam o budinca de paste cu mar la cuptor.. yummy).
Puuup
Nici eu nu am mai mâncat cuș-cuș, e prima dată, eram curioasă...și este foarte bun! Fiica mea își face singură pastele, nu tot timpul.
ȘtergereBudincă de paste cu măr nu am mancat, dar suna bine, cred că trebuie să încerc și eu!
Pupici 💗
O reteta simpla si placuta! Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereSa iti fie de bine! 😘❤️
Multumesc! 💗
ȘtergereOooo! Pentru ca te-ai inscris la SuperBlog ai nevoie de energie! 😊 Si-ti doresc s-o ai din plin, asa cum iti doresc Bafta! Succes! Inspiratie!
RăspundețiȘtergereSuna bine reteta! Multumesc!
Personal, nu am retete favorite, am doar... preparate favorite (pe care le gatesc, in general, altii) 😊
Zi frumoasa iti doresc! ❤
Mulțumesc mult, Diana! Da, așa e am nevoie de energie!
ȘtergereAm și eu preparate favorite, stai liniștită, nu ești singura !:)))
O zi cu soare și zâmbete să ai! 💗
Succes la Superblog.
RăspundețiȘtergereNu am mâncat niciodată cuș-cus. Reteta ta e simplă si interesanta. Mă tentează să incerc.
Mulțumesc! Nici eu nu am mai mâncat până acum, este foarte bun cuș-cuș-ul, nu mă așteptam. Sunt foarte multe rețete. Curând am aflat că se pot face sarmale de post cu cuș-cuș.
ȘtergereMulțumesc frumos pentru idee și pentru rețetă. Noi mâncăm cuș-cuș, dar în acest post nu l-am gătit încă. Așa că, îl voi introduce în meniul săptămânii viitoare.
RăspundețiȘtergereCu drag! 😘❤️
ȘtergereSubscriu - îmi plac pastele, cele mici, ca scoicile...
RăspundețiȘtergerePupici ❤️