Pagini

luni, 4 septembrie 2023

Chifteluțe din linte roșie - rețetă rapidă!

 Mie îmi place foarte mult lintea roșie și aș dori să-i mulțumesc Luizei, deoarece am dat peste această rețetă citindu-i blogul. Așa că duminică m-am apucat să pregătesc chifteluțele din linte roșie.

Mai întâi am pus la înmuiat lintea  timp de 2 ore, după ce am spălat-o bine în prealabil. Am pus-o într-o sită, apoi sita am pus-o într-un castron încăpător plin cu apă, mi-a fost mai ușor să procedez în acest fel, deoarece după ce stă două ore la înmuiat trebuie scursă bine, iar eu doar am scos sita din castron și am lăsat lintea să se scurgă până am pregătit celelalte ingrediente.

Am curățat un morcov, o ceapă roșie, câțiva căței de usturoi (îmi place să fie mai mult usturoi) și am spălat bine două roșii potrivite. Toate legumele sunt din grădina mea, mai puțin lintea și morcovul. Ceapa, morcovul și roșiile le-am tăiat în patru și le-am adăugat în recipientul blenderului împreună cu usturoiul și le-am mărunțit.

Apoi am adăugat lintea, bine scursă, și am continuat mărunțirea ingredientelor până ce s-a format o pastă. Am pus pasta într-un castron, am adăugat sare, mărar și pătrunjel și am amestecat foarte bine.

Apoi, am pus ulei în tigaie și când uleiul s-a încins, cu ajutorul unei linguri, am format chifteluțele. Compoziția chiftelelor este asemănătoare cu compoziția gogoșilor făcute cu lingura, deci o lingură de pastă = o chifteluță. Le-am prăjit pe fiecare parte aproximativ 2 minute.

Chiftelele arată foarte bine și sunt foarte gustoase. Le-am servit împreună cu salată de roșii, dar merg bine și cu sos sau piure de cartofi.

Voi mai face această rețetă deoarece se face repede, chifteluțele sunt gustoase și sațioase, iar daca vrei mai multe sfaturi și cantitățile exacte (eu nu am cântărit lintea) poți accesa site-ul Bucate Aromate.

Poftă bună!

O zi de luni cât mai ușoară să ai și o săptămână plină de realizări!

13 comentarii:

  1. O reteta foarte tentanta... explicatiile tale sunt foarte clare, cred ca chiftelutele nu sunt greu de facut. Din fotografii... hm, apetisante! Multumesc. Poate ca voi incerca si eu 🤗
    Un start bun in noua saptamana! Pupici 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt greu de făcut...sunt foarte apetisante. Fiica mea care nu suportă lintea a muncat o caserola de chifteluțe.😅
      Zi frumoasă. Pupici

      Ștergere
  2. Imi place lintea, insa chiftele nu am facut. Mi-e cam tarsa de prajeala...
    Interesant site-ul vizionat. O sa-l explorez si eu!
    Pupici si o saptamana frumoasa! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se prajesc in putin ulei, însă le poți face la cuptor. Zi frumoasă să ai, Suzana. Pupici

      Ștergere
  3. Cred ca mi-ar placea sa am niste linte cultivata de mine.. :)). Am mancat prin 95 o mancare si tare mult mi-a placut. Dar acum si fasolea boabe e o raritate pe la tara... ca nu se mai facepentru ca se ierbicideaza... Inainte se punea printre porumb, cica..
    In fine... :)
    Ma intreb daca ar merge si la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, merg la cuptor facute. Se strupesc cu putin ulei deasupra, apoi se baga 25 min la cuptor. La jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mă dau in vânt după linte, dar observ că a ta a rămas roșcată. Eu o singură dată am fiert linte roșie și s-a făcut verde, s-a dus culoarea la fiert de parcă ar fi fost vopsită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am făcut și mancare, am postat rețeta. S-a dus din culoare, dar nu s-a facut verde. Lintea in 5-10 minute fierbe...poate ai lăsat-o mai mult? Nu stiu. La chiftele și-a păstrat culoare perfect pentru că nu au fost fierte. Lintea doar am spalat-o si am lăsat-o la hidratat.

      Ștergere
    2. Într-adevăr am cam uitat de ea pe foc

      Ștergere
  6. I've recently started to appreciate lentils.
    Your lentil meatballs sound delish 😋

    RăspundețiȘtergere