În clipa aceasta magică, când anul vechi își ia adio și noul
an bate la ușă, îți trimit cele mai calde urări. Să îți răsune în suflet ecoul
bucuriei, iar fiecare bătaie a inimii tale să aducă o notă de iubire și
încredere.
Fie ca anul ce vine să fie un colaj minunat de experiențe,
culori și zâmbete. Să explorezi noi orizonturi, să îți descoperi puterea
interioară și să fii ghidat de stelele viselor tale. Fiecare zi să fie o pagină
albă, pe care să o umpli cu amintiri frumoase și reușite pe care să le păstrezi
ca bijuterii în inima ta.
Îți urez să ai curajul să râzi în fața provocărilor, să
găsești lumina în momentele întunecate și să fii mereu însoțit de cei dragi.
Fiecare răsărit de soare să-ți aducă speranță, iar fiecare apus să-ți ofere
liniștea și înțelepciunea necesară pentru a privi cu optimism în viitor.
La miezul nopții, când se vor aprinde artificiile, să simți
că fiecare explozie de lumină este un început nou pentru tine. Fie ca noul an
să fie plin de realizări, iubire și sănătate.
Îți trimit gânduri pline de
căldură și urări sincere pentru un An Nou Magic plin de realizări.
În primul rând vreau să-i cer scuze lui Niko pentru întârziere, nu am reușit să țin pasul cu fetele, dar am făcut tot posibilul să duc la bun sfârșit toate provocările Adventului Exploratorului Creativ. Și vreau să-i mulțumesc că m-a inclus în grupul fetelor creative, deși nu sunt chiar așa talentată ca ele.
Iar acum să prezint și ultimele creații:
Ziua 20 - bețe de chibrit și confetti - pe un cerc din carton am lipit un nasture din cutiuța zilei 15, de jur împrejurul lui am lipit bețișoarele de chibrit, peste ele am lipit confetti, bleu și roz, și am mai decorat ornamentul cu biluțe de polistiren (ziua a 4-a). Pentru lipit am folosit lipici de puzzle și silicon la cald.
Ziua 21 - forme de brioșe - Am făcut după tutorialul pus de Niko un brăduț....un amărât de brăduț, mai bine zis. Am folosit: un tub de carton de la hârtia igienică, biluțe de polistiren, forme de brioșe și o bucățică de carton cu sclipici albastru. Atât s-a putut! Altă dată poate imi va ieși mult mai bine, până atunci...
Ziua 22 - fire textile - Am ales să fac un globuleț. Am folosit pentru a-l realiza: bila de plastic de la roll-on, un clopoșel de la un ornament vechi, fire textile culoarea verde, biluțe sclipicioase de polistiren.
Ziua 23 - coji de fistic - Păstor din coji de fistic!! Am folosit coji de fistic și pălăriuța unei ghinde, care avea trei moațe.
Ziua 24 - Dop de plută - Am mai făcut doi păstori, să fie trei ca în colindă. Am folosit un dop de plută oferit de brădulețul de advent și o ghindă, iar pentru al treilea am folosit un dop de plută, o ghindă și coji de fistic. Am trei păstori, toți trei diferiți.
Ziua 25 - Plicul conținea un ornament de brad confecționat din lemn - o steluță, care trebuia să rămână așa, dar eu am colorat-o cu argintiu. Am pictat și pinguinul de polistiren, cam stângaci, dar a ieșit drăguț, și ultima figurină de ipsos care rămăsese nepictată.
Descoperă misterul din spatele
"Cărții Călătoare"! Imaginează-ți o aventură literară unică, care
pornește de la mine și călătorește prin mâinile pasionaților cititori dornici de a explora pagini pline de magie și poveste.
Cum funcționează?
Simplu! Eu trimit cartea către Persoana 1, după ce termină de citit cartea Persoana 1 trimite către Persoana
2, și așa mai departe, până când ajunge la ultima persoană înscrisă, care o
trimite înapoi către mine.
Sursă foto: Pinterest
Cea mai importantă regulă este să
îngrijești această comoară literară, să o păstrezi într-o stare impecabilă,
fără pagini îndoite, scrise/măzgălite sau pătate. Cartea
pleaca de la mine într-o stare foarte ok și îmi doresc să se întoarcă la fel. Întrucât călătoria ei se desfășoară în sfera
blogosferei, trebuie să surprinzi momente cu ea (cartea) prin fotografii și să
împărtășești impresiile personale cu cititorii blogului tău folosind tagul #cartecălătoare.
Ai două săptămâni la dispoziție pentru a
te bucura de lectură, iar orice întârziere trebuie anunțată.
Participarea este limitată la 10 pasionați de cărți, iar la final, când trimiți
cartea mai departe, te rog să o ambalezi cu grijă pentru a evita deteriorările.
Nu uita să adaugi două rânduri cu
gândurile tale despre carte pe o coală de hârtie, astfel încât să pot păstra amintirea
călătoriei ei (să
am amintirea tuturor mânuțelor prin care a trecut cartea), aș aprecia enorm! Nu uita de recenzia pe blog! 🥰😌
Dacă ești entuziasmat de această
provocare, lasă un comentariu specificând cartea pe care ți-ai dori să o
citești (Doren, un hoț neobișnuit - comedie-fantasy sau Orașul de la miezul nopții - SF). Cea mai votată va deveni vedeta acestei călătorii literare. Apoi voi afișa lista
participanților, iar în luna ianuarie, cartea va porni în
aventura sa de a descoperi prietenele mele din blogosferă.
P.S.: Un mic detaliu important –
anunță-ne, printr-un comentariu la postarea cu înscrierile sau la finalul
recenziei tale, când pleacă spre următorul participant: "cartea a plecat către … (numele următoarei
persoane)", iar, dacă poți, trimite și un AWB în privat pentru a urmări cu
atenție călătoria sa.
În asta constă această activitate literară? Ce zici? Te înscrii?
Update:
Lista cu persoanele la care va călători cartea Doren, un hoț neobișnuit:
1. Rux
2. Ioana
Lista cu persoanele la care va călători cartea Orașul de la miezul nopții:
Ingredintele de la Adventul Exploratorului Creativ: Tubulețe de hârtie, panglică de hârtie, folie de aluminiu, spatule de lemn și coji de creioane, și imaginație cât cuprinde. Aceste ingrediente trebuiau folosite în rețete, fiecare zi avea ingredientul ei! Ce mi-a ieșit vei afla doar dacă vei citi întregul articol.
Ziua 16 - Tubulețe de hârtie
În cutiuța numărul 16 se ascundeau tubulețe de hârtie și pentru o rețetă reușită am adăugat un oval de carton (cred că de la o cutie de pantofi), un tub de carton de la hârtia igienică, o spatulă din lemn de la cafea, sârma de la dopul unui vin spumant și ambalajul de staniol al unei ciocolate (doar puțin, nu exagerăm😂).
Am lipit de jur împrejurul cerculețului de carton tubulețele de hârtie, apoi am mai lipit două tubulețe pe diagonală, am lipit spatula din lemn pe cele două tubulețe, și (mai aveam bucățele de spatulă râmase de la încălțările Micului Prinț pe care le-am folosit la acoperiș) m-am ocupat de acoperiș. Acoperișul este făcut din tubul de carton, decupat și ornat cu acrilice (alb și maro), iar pe lateral am lipit cele două bucățele din spatulă de lemn. Acoperișul l-am lipit de spatula întreagă. Și când am crezut că am terminat mi-am dat seama că am uitat de ciutură😂. Am luat sârma care ține dopul sticlei de spumante pe care am îndoit-o în două și.....din ce fac ciutura? Tocmai mâncasem o ciocolată și mi-a venit ideea cu staniolul, care imită perfect metalul, nu-i așa?
Rezultatul obținut: O fântână din tubulețe de hârtie!
Ziua 17 - Panglică de hârtie
În cutiuța zilei numărul 17 era ascunsă panglica de hârtie, iar rețeta este una simplă cu ingrediente puține, dar ATENȚIE necesită timp. Am luat un pix, 30 bomboane de ciocolată, am confecționat 30 de brăduți din carton sclipicios de diferite culori și i-am ornat cu biluțe de polistiren și paiete, apoi cu ajutorul sârmei plușate am prins împreună bomboana, răvașul și ornamentul băduț. Te întrebi de ce am făcut 30? Pentru că atâți angajați are firma unde lucrez, inclusiv eu. Răvașele le-am făcut pentru a le dărui colegilor, după ce am desfăcut cadourile de secret santa.
Răvașe din panglică de hârtie!
Ziua 18 - Folie de aluminiu
Nu aveam nici cea mai vagă idee de ce voi pregăti în această zi din folia de aluminiu, așa că am cerut repede ajutorul domnului Google și am găsit o rețetă simplă, DAR aparențele de multe ori înșală, deoarece mi-am cam sucit mânuțele în/cu simplitate.😂 În ziua a 18-a am pregătit o floare din folie de aluminiu.
Las tutorialul mai jos în cazul în care vrei să încerci și tu:
Iar mai jos rezultatul obținut de mine:
Floare din folie de aluminiu
Ziua 19 - Spatule din lemn și coji de creioane
În ziua a 19-a am lucrat, nu glumă! Am făcut niște figurine din coji de nuci, m-am inspirat după modelul Zânei Toamna și-apoi cuprinsă de febra pregătirilor de ornamente, am mai făcut și-un ren și alte chestii. Dar să o luăm cu începutul!
La această rețetă am folosit în plus, coji de nuci, o ghindă, acrilice și silicon pentru lipit. Prima dată am făcut suportul figurinei (entru că voiam să stea ”în picioare”) din spatula de lemn. L-am tăiat și lipit în formă de cruce în așa fel încat să fie plat, nu spatulă peste spatulă.
Apoi am lipit cojile de nucă formând nuca😄, care este de fapt corpul figurinei, de care am lipit ghinda care reprezintă capul figurinei. Și acum, în timp ce scriu, mi-a venit ideea de a-i accesoriza puțin pălăriuța, dar o las pe altădată. Ce a urmat a fot puțin cam dificil, deoarece nu voiam să rup cojile de creion și să le lipesc întregi...și am reușit! Acele coji reprezintă rochia figurinei...si asta a fost tot! Încă nu i-am găsit un nume, poate mă ajuți tu cu un nume, ce zici?
Am mai lipit două spatule de lemn din cutiuța 19 și una de la mine (se vede diferența, nu?) ca suport pentru figurinele din ipsos și pentru o cală (Zantedeschia).
Am reușit să folosesc ingredientele date de Adventul Exploratorului Creativ în combinație cu ingredientele din cămara mea, în rețete proprii sau adaptate, pentru rezultate spectaculoase (exagerez! Știu!dar sună bine!😂)
Gașca de reni ai lui Moș Crăciun
Și înainte să strâng masa de lucru am zis să mai adaug un ren la colecția mea de reni, scuza-mă, te rog!, la gașca de reni ai lui Moș Crăciun. Îl recunoști în imaginea de mai jos?
Renul cel nou a fost făcut din: 2 nuci ( adică patru coji), sârmă plușată, pom-pom, tubulețe de hârtie, doi ochișori, pentru lipit am folosit silicon la cald. Sârmă plușată mi-a rămas doar galbenă🙈. Cornițele le-am vopsit cu acrilice (maro).
Despre ceilalți patru reni am scris pe blog, mai jos linkurile (de la dreapta la stânga):
Îți mulțumesc că ai fost alături de mine în această
călătorie plină de culoare și imaginație. Să ne revedem în noi aventuri
creative și să continuăm să descoperim farmecul ascuns în materiale simple și
în puterea inepuizabilă a imaginației!
Cu ajutorul aței și puțină îndemânare, s-a născut un mic con
în lumea handmade. Fir cu fir, gând cu gând, s-a conturat un con de brad
fermecat, creat din pasiune și imaginație.
Într-o dimineață, plină de inspirație, am luat ața și
croșeta și am început să croșetez un mic con de brad. Fiecare nod și fiecare
buclă erau ca o notă muzicală, iar rezultatul, un dans al firelor de ață, a
fost minunat. Privindu-l, am simțit că acest con de brad nu este doar o
creație, ci o poveste ce așteaptă să fie spusă. Modelul croșetat se numește solzi crocodil. Cine s-ar fi gândit că un con se poate îmbrăca în solzi de crocodil?
În fiecare seară, când lumina caldă a lămpii pâlpâie în
atelierul meu, conul prinde viață. El devine Conul Povestitor, o mică creatură
care știe să adune povești în fiecare buclă a croșetei. Cu ochi strălucitori,
el începe să împărtășească povești de la întâlnirea cu firul de ață până la
momentul în care a fost plasat în brăduțul de Crăciun.
În călătoria lui, conul de brad a întâlnit alte creații
croșetate – pe Moș Crăciun și două versiuni ale renului Rudolf și chiar un mic iepuraș coconaș🐰. Fiecare dintre ele îi împrospătează amintirile în culori noi, deși el
are o singură culoare, iar poveștile lor se contopesc într-un cântec minunat.
Astăzi, când îți prezint acest con de brad, îți ofer nu doar
o bucată croșetată, ci și o fărâmă din povestea pe care a adunat-o în călătoria
sa. El este Conul Povestitor, iar fiecare buclă a lui conține magia și bucuria
creației croșetate.
Sper că, în brăduțul de Crăciun, acest con de brad va
continua să împărtășească povești și să aducă un strop de farmec în lumea ornamentelor
croșetate. Oare ce povești le spune ornamentelor din brăduț?
În timp ce ascultam colindul lui Wham! postat de Rux pe blogul ei, în minte mi se derulau imagini din filmul cu același nume. Este un film de dragoste, deși nu e genul meu, mi-a plăcut foarte mult și credeam că am scris pe blog despre el, dar m-am înșelat, am scris câteva rânduri despre el în revista Cronica Studentului. Așa că, în continuare voi încerca să scriu despre film fără să dau spoilere.
Sursă foto: cinemagia
În peisajul vast al filmelor de Crăciun, "LastChristmas" iese în evidență cu o combinație irezistibilă de umor, emoție
și mesaje subtile. Regizat cu măiestrie de Paul Feig și inspirat de muzica
îndrăgită a lui George Michael, filmul oferă o incursiune captivantă în lumea
sărbătorilor de iarnă, îmbinând umorul cu o poveste de dragoste care îți
topește inima.
Povestea începe cu Kate (Emilia Clarke), o tânără cu o
personalitate neconvențională și un trecut tumultuos. Într-o zi, în timp ce
împodobește vitrinele magazinului unde lucra, cu ocazia Crăciunului, întâlnește
pe Tom (Henry Golding), un bărbat misterios și optimist care pare să înțeleagă
secretele și dorințele ei mai bine decât oricine altcineva. Pe măsură ce
relația lor se dezvoltă, descoperim treptat că „Last Christmas” nu este doar o
poveste de dragoste, ci și o călătorie de autodescoperire pentru personajul
principal.
Unul dintre punctele forte ale filmului este chimia
incredibilă dintre Emilia Clarke și Henry Golding. Clarke aduce un umor
fermecător și o vulnerabilitate autentică în interpretarea sa, în timp ce
Golding emană o carismă enigmatică, transformând fiecare scenă într-o
experiență cinematografică memorabilă. Ei reușesc să transmită o conexiune
autentică și emoțională, contribuind la originalitatea întregului film.
Coloana sonoră, bazată pe melodii celebre ale lui George
Michael și Wham!, adaugă o notă nostalgică și emoțională. "Last
Christmas", piesa care dă titlul filmului, este integrată în mod subtil în
firul narativ al poveștii transformându-se într-un element cheie al poveștii.
Un alt aspect remarcabil al filmului este modul în care
abordează teme precum prietenia, familia și generozitatea. Fără a cădea în
clișeele specifice filmelor de Crăciun, "Last Christmas" aduce un
suflu proaspăt și subtil acestor teme universale, oferind o perspectivă originală asupra valorilor care contează cu adevărat în viață.
Cu toate acestea, nu este lipsit de critică. Unii pot găsi
povestea previzibilă și să acuze filmul ca are la baza prea multe momente
romantice standard. Cu toate acestea, chiar și în mijlocul unor momente mai
convenționale, "Last Christmas" își păstrează farmecul său unic și
capacitatea de a surprinde publicul.
Pentru mine, "Last Christmas" a fost o călătorie
emoționantă, amuzantă și provocatoare, cu personaje originale și mesaje
profunde. Este un film de Crăciun care nu se rezumă doar la atmosfera festivă,
ci oferă o reflecție asupra complexităților vieții și a bucuriei găsite în
lucrurile aparent simple. Un adevărat cadou de Crăciun pentru cinefilii în
căutare de o experiență cinematografică memorabilă.
Cutiuța zilei a 15-a a joculețului Adventul Exploratorului Creativ ascundea o punguță de nasturi. Am avut mai multe idei, dar cum am rămas codașa găștii fetelor creative, am ales să fac ceva rapid și ușor.
Ornamentul handmade pe care azi îl prezint l-am realizat dintr-un oval de polistiren (tot din ”trusa” trimisă de Niko), sârmă plușată, pom-pom roșu, un nasture, puțină dantelă, doi ochișori și culori acrilice.
Sârma plușată am înfășurat-o de jur împrejurul ovalului de polistiren, înfigând capetele în polistiren pentru a o fixa mai bine. Apoi m-am apucat să pictez, cu teamă, pentru că am citit la fetele care participă la joc că acrilice topesc polistirenul, dar...se pare că nu (poate am citit greșit). Când am văzut că arată chiar foarte bine, am dat cu încredere, apoi l-am pus pe calorifer să se usuce mai repede😂, pentru a trece la următorul pas: lipitul ochișorilor, năsucului și dantelei.
După ce s-a uscat culoarea acrilică (alb) am lipit ochii, năsucul, dantela și nasturele. Apoi am desenat, tot cu acrilice, gura, roșie.
Cu ajutorul unui cui am străpuns ovalul de polistiren pentru a-i prinde un lănțișor de care se poate agăța. Nasturele l-am asortat cu ochii! Pentru lipit am folosit silicon la cald.
Sper să-ți placă ornamentul handmade, pe care l-am creat din materialele găsite în trusa Exploratorului Creativ!
Zilele trecute am reușit să termin de citit cartea primită ca premiu în luna octombrie, pe care EU mi-am ales-o.Deși volumul nu este imens, am avut dificultăți să o duc până
la capăt, căci povestea nu m-a captivat deloc.
Descrierea cărții este următoarea:
Viața lui Doren pare ruptă din povești. Locuiește într-un
castel împreună cu tatăl lui și este lipsit de griji. Este, însă, lipsit și de
încrederea tatălui care încă îl tratează ca pe un copil, deși are o vârstă
respectabilă.
Când află că problemele financiare ale părintelui său îi pot
da viața peste cap, Doren nu ezită să se arunce în jungla urbană bucureșteană
pentru a încerca să-i dovedească acestuia că este vrednic de numele pe care-l
poartă. Îi scapă, însă, cateva aspecte importante: nu știe nimic despre viața
de oraș, pentru că a trăit într-un castel rupt de civilizație, iar planul său e
imposibil de realizat pe timpul zilei… pentru că e vampir.
Editura StoryCraft promovează doar autori români, iar cartea pe care am ales-o este fantasy-comedie, o lectură ușoară cu o poveste drăgălașă, care pe mine nu a reușit să mă impresioneze. Mi-a luat o lună jumătate să o citesc.
Despre Cătălin Ioniță nu știu să îți zic nimic, pentru că editura nu oferă informații (alte edituri afisează pe site și câteva informații despre autori).
Dar să revin la carte: Este vorba de un vampir tânăr care locuiește cu tatăl său într-un castel din inima munților din România. Pentru că nu se maturizase, chiar dacă avea 100 de ani, tatăl lui îl dojenea mereu și parcă era nemulțumit că fiul său nu se maturizează.
Aurul pe care îl foloseau, în locul banilor, în schimbul serviciilor oferite de săteni, era pe terminate, așa că Doren se hotărăște să recupereze aurul pe care banca îl confiscase tatălui său. Este o aventură foarte riscantă, deoarece la tot pasul își pune viața în pericol. Iese din încurcături cu ajutorul prietenului său liliac, Mirel și este ajutat de Ana să-și recupereze trupul rănit. A avut câteva scene amuzante, dar....
Personal i-am acordat trei steluțe, cu o doză de indulgență.
Poate ai observat o schimbare, însă doresc să anunț oficial această schimbare.
Sunt extrem de încântată să te anunț că blogul meu a primit
o actualizare importantă - am trecut la un domeniu personalizat! Această
schimbare marchează o nouă etapă în evoluția mea online, și sunt entuziasmată
să împărtășesc acest moment special cu tine.
Noul meu domeniu, [www.mihaelatoila.ro], nu doar arată mai
bine, dar și reflectă mai bine identitatea mea online. L-am cumpărat la un preț rezonabil de pe Spațiul Ro și tot ei m-au ajutat cu setările pentru a face transferul.
Rugăminte
Dacă accesezi blogul prin intermediul vechiului domeniu (danatoila.blogspot.com), te-aș ruga să actualizezi adresa blogului cu noua adresă, pentru a fi la curent cu cele mai recente actualizări și articole.
Nu aș putea face această călătorie fără susținerea ta
constantă și apreciez acest lucru. Îți mulțumesc că ești alături de mine în această
călătorie minunată.💖
Ciocolata caldă este o băutură dulce și cremoasă, perfectă pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă. Această băutură are o istorie captivantă și o evoluție care aduce bucurie și încântare papilelor noastre gustative.
Cacaoa, materia primă pentru ciocolată, a fost cultivată și consumată de civilizațiile antice din America Centrală și de Sud, cum ar fi aztecii și mayașii. Aceștia obișnuiau să preparare o băutură din boabe de cacao, care era amară și condimentată.
Imagine generată cu Image Creator (Microsoft)
O călătorie aromată în Universul Ciocolatei Calde
Ciocolata
lichidă a fost consumată pentru prima dată de olmeci, oameni care locuiau în
nord-vestul Americii Centrale, în anul 1500 î.Hr. În acea perioadă, ciocolata
nu se consuma caldă, însă varianta rece a reușit să îl bucure inclusiv pe
împăratul aztec, Montezuma. Aztecii considerau că ciocolata este un dar de la
zei și că are proprietăți vindecătoare.
În secolul al XVII-lea, ciocolata caldă a început să apară în meniurile
cafenelelor, fiind servită în cești elegante și aurite. În acel timpuri,
ciocolata caldă era considerată a fi băutura aristocrației, deoarece zahărul
era încă un lux.
Secolul al XIX-lea a adus o transformare esențială în arta
ciocolatei calde. Olandezii au descoperit o tehnică de extracție a untului de
cacao, lăsând în urmă o pudră fină. Această descoperire a deschis porțile
pentru crearea ciocolatei solide, care, odată topită în lapte sau apă, a
devenit baza pentru băutura dulce și cremoasă pe care o savurăm astăzi.
Călătorie confortabilă pe drumul amintirilor
Ciocolata
caldă☕ nu este doar o băutură, ci un ritual al răsfățului și al bucuriei. Cu fiecare înghițitură, simțim căldura familiară a amintirilor
din copilărie, a serilor lungi de iarnă și a momentelor de relaxare în compania
celor dragi. Ciocolata caldă rămâne o băutură iubită în întreaga lume.
Ceșcuță cu ciocolată caldă croșetată☕
Pentru a încheia călătoria noastră prin această lume
delicioasă, îți prezint ceșcuța mea unică cu ciocolată caldă, croșetată cu
grijă. Această creație poate fi transformată într-un ornament fermecător pentru brad sau o poți păstra ca un companion al zilelor tale de lucru, pe birou. Această ceșcuță este foarte ușor de croșetat și se face foarte repede, tutorialul, creat
de Ollie Holly Crochet, te va ghida pas cu pas în realizarea acestei bijuterii
croșetate. Experimentează și adaugă o notă personală în călătoria ta cu
ciocolata caldă!
Ador
magia sărbătorilor de iarnă și tot entuziasmul adus de urările de Crăciun! De
aceea, m-am hotărât să adun toate aceste gânduri calde și frumoase într-un
singur loc, adică aici pe blog. În fiecare an, căsuța mea electronică (e-mailul) devine o
adevărată ”grădină” a urărilor, cu mesaje primite de la magazinele pe care le
frecventez (și sunt convinsă că și tu te bucuri de asta). Dar hai să nu mai
pierdem timpul cu detalii! E timpul să împărtășesc această bucurie cu tine, să
răspândim zâmbete și să dăm startul unei sărbători pline de lumină!🌟
Cu gânduri liniștite și un zâmbet blând, îți dorim sărbători
plăcute, pline de momente liniștite și bucurie. Să te bucuri de această
perioadă alături de cei dragi într-o atmosferă caldă și odihnitoare.
Salut,
Fie ca magia sărbătorilor de iarnă să îți aducă sănătate, bucurii și împlinirea tuturor dorințelor, iar Moșul să vină cu darurile mult dorite.
Ca-n poveștile frumoase pe care le savurezi cu atât de multă
plăcere dimineața, la cafea, în drum spre birou sau seara, când ajungi acasă. 📖
Ca-n poveștile care te-au făcut să zâmbești, ți-au furat
lacrimi pline de emoție și cele care ți-au umplut sufletul de iubire și
speranță. 💜️️
Îți mulțumim că ești alături de noi și îți dorim un Crăciun
binecuvântat și sărbători liniștite, în care să te bucuri de oamenii dragi, de
căldura căminului și de cărți bune. 🎄
Iată că a mai trecut un an și ne apropiem de 2024, adică de noi
șanse, începuturi, dar și evoluție⭐. Echipa zooplus
îți transmite de la 💚 la 💚:
·să te bucuri de vacanța care urmează și să
găsești timp să te reconectezi cu tine și cu cei dragi inimii tale
·să petreci muuulți, dar muuulți ani împreună
cu animăluțele tale și să savurezi fiecare clipă din iubirea
necondiționată de care aveți parte (cel mai prețios dar al vieții)
·să te oprești un pic din ce faci și să
te feliciți pentru tot ce ai realizat în acest an. Da, meriți să
primești apreciere, nu oricine ar fi făcut față obstacolelor cu care te-ai
confruntat. Vei conștientiza că ai devenit o persoană mai înțeleaptă și
mai puternică, iar provocările, deși au fost dificile, poate extrem de
dificile, ți-au arătat că poți să le faci față
·Știm că ai și obiective și dorințe neîmplinite
în 2023, dar nu uitacă
o casă se realizează cărămidă cu cărămidă, viața este un proces. O sămânță
mititică nu devine un sequoia peste noapte. Dar dacă sămânța încă nu a ajuns un
sequoia matur, ci doar la stadiul de puiet, oare înseamnă asta că a eșuat și
și-a ratat destinul sau că a progresat deja semnificativ și că se află pe
drumul cel bun? La fel se întâmplă și cu noi, așa că ai răbdare cu tine
și nu renunța la dorințele tale, vei ajunge acolo.
·Nu te mai compara cu ceilalți - eșecurile sau
succesele celorlalți nu spun nimic despre tine. Nu există o rețetă de succes aplicabilă
tuturor, pentru că suntem unici. Însă poți să te inspiri din viețile și
experiențele altor oameni, să adaugi ingredientul UNIC din TINE și să-ți creezi
propria rețetă. Nu te mai strădui să fii altcineva, pentru că te condamni și pe
tine, și pe noi la nefericirea de a nu te vedea strălucind la adevăratul tău
potențial. Străduiește-te să afli cine ești și să fii cea mai bună
versiune a TA. Gandhi (și milioane de oameni), de exemplu, ar fi fost
probabil foarte nefericit (nefericiți) dacă nu ar fi fost Gandhi, ci și-ar fi
dedicat viața să devină Elon Musk, Serena Williams, Sylvester Stallone sau să
keep up with the Kardashians😹.
🌟🌟🌟🌟🌟
Încheiem anul cu mulțumiri că ai ales să crezi în noi și în acest
an dificil 2023, un an în care cu toții am simțit nesiguranța vremurilor.
Susținerea ta înseamnă totul pentru noi, pentu că doar împreună cu clienții
noștri putem continua povestea zooplus România 🧡💛💙.
Ca în fiecare an, ne cerem scuze și pentru greșelile
noastre. Facem tot posibilul omenesc, zi de zi, să-ți livrăm cele mai bune
servicii, dar se mai întâmplă și să greșim, atât noi, cât și partenerii noștri,
din neatenție sau neștiință. Cel mai mult ne bucură când ne observi greșelile
și ni le comunici sau chiar ne oferi sugestii de îmbunătățire, pentru că
așa învățăm și creștem împreună🤗.
Lista urărilor este destul de lungă, dar am făcut o mică
selecție a celor care mi-au plăcut, adunate cu grijă din mulțimea de mesaje
impersonale. Știu că aceste mesaje sunt trimise în masă, dar ce poate fi mai
plăcut decât să simți că cineva se adresează personal (la persoana a doua
singular), nu unui grup generic de „dragi clienți”? (emailul e personal, nu au
acces toți clienții magazinului)
Dintre toate, urările de la Zooplus, Librex și Maxi-pet au
strălucit ca niște diamante, captându-mi atenția și aducând un zâmbet sincer pe
buzele mele. Așa că, pentru a împărtăși puțin din această căldură, îți las
câteva imagini de la Zooplus (da, tot din acel mesaj minunat menționat mai
sus), care au reușit să mă cucerească cu adevărat. Să ne bucurăm împreună de
aceste clipe pline de magie și iubire! 🌟🐾
Sursă foto: Zooplus
Sursă foto: Zooplus
Sursă foto: Zooplus
Înscriu acest articol în tabelul găzduit de Suzana cu ”Citate favorite”.
În
istoria veacurilor, o noapte unică și binecuvântată a marcat începutul unei
povești care a schimbat cursul istoriei umanității: Nașterea Domnului Iisus,
sărbătorită în fiecare an la 25 decembrie, aduce cu sine esența divină a
iubirii și speranței.
Foto din arhiva personală. Mănăstirea Sfantul Gherasim de la Iordan decembrie 2022
Context istoric
Iisus s-a născut pe vremea regelui Irod cel Mare, care
domnea peste Galileea și Iudeea. Ambele regiuni faceau parte din Imperiul Roman
si erau guvernate de un procurator. Imperiul era condus de Octavian Augustus,
reorganizator al administrației și armatei romane.
El a dispus organizarea unui recesământ, fiecare
trebuind să meargă în cetatea lui de origine pentru a se declara. Printr-un
astfel de procedeu se stabilea o bază de date pentru impozitarea populației și
a terenurilor.
Vestea Cerească și Nașterea Minunată
Potrivit
Sfintei Scripturi și Sfintei Traditii, Fecioara Maria, împreună cu Dreptul
Iosif, a plecat de la Nazaret la Betleem, spre a se înscrie. În
modestia unui staul de animale, la marginea cetății Betleem, Fecioara Maria și Iosif au găsit un adăpost, iar acolo, în acea noapte sacră, s-a născut
Iisus, Fiul lui Dumnezeu.
Această naștere nu a fost doar un simplu act biologic, ci o
manifestare a divinității în mijlocul oamenilor, un dar neprețuit adus lumii.
foto din arhiva personală: Nazaret 2022
foto din arhiva personală
Acolo,
la marginea câmpului, în noaptea sfântă, îngerul a vestit păstorilor Nașterea
Mântuitorului lumii.
Tot atunci, din ținuturi îndepărtate, trei magi au
călătorit urmând o stea strălucitoare care i-a ghidat către locul unde se afla
Pruncul Sfânt. Cu daruri de o inestimabilă valoare - aur, smirnă și tămâie - ei
au adus omagii, recunoscând în umilința ieslelor prezența divină a Pruncului.
Lumină Divină pentru Mântuire
Nașterea Domnului Iisus reprezintă momentul în care divinul
și umanul s-au unit, aducând lumină și speranță în întunericul lumii. Această
sărbătoare, celebrată cu bucurie și solemnitate, ne amintește de sacrifiul
divin pentru mântuirea omenirii.
În fiecare 25 decembrie, omenirea se adună pentru a celebra
acest eveniment miraculos, reflectând asupra însemnătății Nașterii
Domnului Iisus și reînnoindu-și credința în iubirea divină care ne îndrumă pe
drumul vieții. Lumina acestei nopți sfinte continuă să strălucească, aducând
bucurie și pace în inimile noastre, într-un etern mesaj de iubire și speranță.