Tema cu numărul patru se numește Fii creativ și este tema la care putem alege fiecare ce vrem să lucrăm. Iar eu am ales să fac pentru transformările creative un suport pentru pensule și creioane.
Materiale folosite:Fie că îți place să creezi, să explorezi sau să te bucuri de cultură, eu îți ofer o călătorie virtuală plină de diversitate.
Pagini
miercuri, 28 februarie 2024
Fii creativ - Transformări creative!
marți, 27 februarie 2024
Blog Meet Aniversar - 12 Ani de Blogging și Degustare de Vinuri la Casa Romanescu
Poate te întrebi ce este Blog Meet ?
M-am alăturat Asociației Bloggerilor Olteni (ASBO) anul trecut în noiembrie, iar blog meet reprezintă întâlnirea lunară a pasionaților de blogging. Deși această întâlnire obișnuia să aibă loc în ultima duminică din lună, de data aceasta a fost o ediție specială de Dragobete, marcând 12 ani de la primul Blog Meet.
Casa Romanescu - O locație plină de istorie
Sărbătoarea a avut loc la Casa Romanescu, o locație încărcată de istorie și eleganță. În 1974 a primit denumirea de Casa Universitarilor în prezent, aici, se organizează susţineri de teze de doctorat, ceremonii academice restrânse, lansări de carte, conferinţe ştiinţifice, microexpoziţii de artă, cenacluri culturale, întruniri colegiale şi aniversări oficiale etc. Un cadru perfect pentru o seară memorabilă.
Degustarea vinurilor de la Vânju Mare
Pentru mine este al doilea Blog Meet, însă pentru colegii mai vechi din asociație a fost editia cu numărul 130.
Momentul culminant a fost degustarea a trei vinuri
exceptionale de la Domeniile Vânju Mare:
- Mirage Riesling
Italian sec,
- Mirage Rose sec,
- Divin Feteasca Neagra demisec.
Despre Domeniile Vânju Mare
Domnul Ion Gîrniță, proprietarul Domeniilor Vânju Mare, a împărtășit cu noi pasiunea sa pentru vinuri și am aflat despre terroir-ul unic al Vânjului Mare și, printre multe altele că, î
Poza de grup! |
În concluzie, Blog Meet aniversar a fost o experiență
memorabilă, îmbinând pasiunea pentru blogging cu degustarea unor vinuri excepționale.
***Sursă foto: arhivă personală și Daniel Botea.
Pe curând!💝
duminică, 25 februarie 2024
Spring SuperBlog 2024: Fresh Content și Imaginație Liberă!
sursă foto: SuperBlog |
Fresh Vibe la Spring SuperBlog 2024
Cuvântul de ordine este fresh! În acest sezon al reînnoirii,
Spring SuperBlog 2024 invită bloggerii să aducă idei noi – fresh content, să
inspire și să fie inspirați.
Cu fiecare cuvânt pe care îl scrii, adaugi o notă proaspătă
în colecția bogată de idei și experiențe. Este momentul să te conectezi la
această energie revigorantă și să o transpui în conținutul tău.
În lumea bloggingului, conținutul proaspăt este cheia
succesului. Fiecare probă din Spring SuperBlog 2024 este o oportunitate de a
oferi cititorilor tăi ceva nou și captivant. Apelează la originalitate,
explorează noi teme și adaugă propria ta notă personală pentru a te diferenția
în oceanul de cuvinte.
Comunitatea SuperBlog - Mai Mult Decât o Competiție
SuperBlog nu este doar despre a câștiga, ci și despre a împărtăși și a învăța. După cum știi (ai observat) m-am înscris, din 2022, la toate edițiile SuperBlog, însă doar la ediția din toamnă 2022 am fost finalistă și mă înscriu și de această dată. Este o comunitate unde bloggerii se conectează, se inspiră reciproc și cresc împreună. Participarea la această competiție aduce beneficii pe termen lung, contribuind la dezvoltarea ta personală și la extinderea rețelei tale de contacte. Prima probă începe pe 1 Martie, dar înscrierile se pot face pe toată durata competiției.
Ce te așteaptă în Spring SuperBlog 2024
Dacă te înscrii, vei experimenta:
- 2 probe pe săptămână, marți și vineri – un ritm mai lejer, ca să ne bucurăm de competiție;
- campanii de testare de produse;
- probe cu teme inedite din domenii variate, care ne energizează creativitatea;
- branduri noi și sponsori apreciați în comunitatea SuperBlog;
- premii atractive – inclusiv cash;
- posibilitatea de a participa cu unul sau mai multe bloguri (fiecare va îndeplini cerințele din regulament)
- pagină dedicată de prezentare în Galeria SuperBloggerilor – o „carte de vizită” virtuală;
- webinarii gratuite SuperBlog cu informații utile și recomandări concrete privind diverse aspecte de blogging;
- podcasturi noi din seria „Vocea SuperBlog”, cu și despre bloggeri, marketeri, sponsori.
Mica Sirenă și noua ei rochie!
Tema numărul trei a transformărilor creative se numește Outfit și constă în realizarea unei ținute pentru o păpușă. Eu am ales să-i fac o rochie păpușii mele preferate - Mica Sirenă.
Am vrut să folosesc culori, pentru rochie, apropiate de culorile pe care le are coada și sutienul ei din desenul animat, dar nu am avut decât un albastru (ața folosită și la felicitarea cusută) și ată metalică lila, ața albastră mi-a ajuns fix pentru realizarea rochiei.
Pentru realizarea rochiei am folosit două tipuri de ață, pe care le-am combinat, și o croșetă!
Partea de sus a rochiei am folosit același model pe care vi l-am prezentat în articolul Ce ți-e și cu adulții ăștia, se lucrează ușor, cred că se numește picioruș dublu neterminat cel folosit în model, iar partea de jos am lucrat-o folosind modelul solzi de crocodil, același model folosit și pentru conul de brad povestitor. Pe care le-am unit folosind tot croșeta, nu le am cu acul de cusut.😅duminică, 18 februarie 2024
Aripile Speranței: Fluturi Negri Zboară Pentru Copiii cu Autism
De ziua mea am fost răsfățată cu multe surprize plăcute, sper să reușesc să povestesc despre toate, însă astăzi vreau să împărtășesc cu tine una dintre ele: cartea ”Fluturi Negri” scrisă de Silvia Puiu, pe care am primit-o cadou.
Pe Profa, adică Silvia Puiu, am cunoscut-o după absolvirea facultății, prin intermediul revistei Cronica Studentului, dar și a workshopurilor interesante și utile pe care le ține.
Am ales să scriu despre carte, deoarece în noiembrie anul trecut, firma la care lucrez a fost sponsor la un eveniment caritabil organizat de Asociația Visuri și Speranțe, iar eu cu o colegă am mers ca reprezentante ale firmei. Am vrut să scriu despre acest eveniment la momentul respectiv, dar nu am mai reușit, așa că a venit momentul să o fac acum.
Într-o lume plină de provocări, există oameni și asociații care devin adevărate aripi ale speranței pentru cei care au nevoie de susținere specială. Un astfel de exemplu inspirațional este Profa Silvia Puiu. Asociația Visuri și Speranțe este o asociație dedicată copiilor bolnavi de autism, cărora le oferă sprijin, resurse și, mai presus de toate, o rază de lumină în calea lor.
Profa a găsit o modalitate de a aduce susținere financiară și conștientizare prin intermediul cărții "Fluturi Negri". Această carte nu este doar o poveste, ci și o faptă de generozitate, deoarece toate veniturile generate prin vânzarea ei sunt donate în întregime asociației "Visuri și Speranțe". În această uniune de creativitate și caritate, fluturii negri devin simboluri ale transformării și speranței pentru copiii cu autism.
Fie ca această inițiativă să inspire și să mobilizeze cât mai mulți oameni cu inimi generoase, pentru ca bătaia din aripi a fluturilor negri să producă un efect mai mare. Poți să îi ajuți, astfel:1. cumpărând cartea de pe Google Books: Cartea Fluturi Negri, venitul merge integral către ONG.
2. donând direct către ONG, dacă ți se pare importantă cauza
lor. Eu cred că este importantă și nobilă.
sâmbătă, 17 februarie 2024
Îngeri nevăzuți - Sculptură din bronz!
Îngeri nevăzuți (Angels Unawares) este o sculptură din bronz în mărime naturală care înfățișează un grup de migranți și refugiați din diferite medii culturale și rasiale, din diverse perioade istorice. Stau împreună, umăr la umăr, înghesuiti pe o plută. Din această mulțime de oameni, aripi de înger ies din centru, sugerând prezența sacrului printre ei. Inspirația din spatele lucrării este luată dintr-un pasajul biblic Evrei 13:2:
”Să nu dați uitării primirea de oaspeți, căci unii, prin ea au găzduit, fără să știe, pe îngeri.”
Autorul sculpturii este Timothy Schmalz, iar sculpura a fost comandată și inaugurată în 2019 în Piața Sfântul Petru din Vatican, Roma.
"Îngeri nevăzuți" își propune să transmită un mesaj
puternic despre acceptarea și primirea străinilor care migrează, adesea
vulnerabili și marginalizați. Este o expresie artistică care încurajează
privitorii să reflecteze asupra responsabilității noastre colective față de cei
aflați în situații dificile.
joi, 15 februarie 2024
Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !
Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații profunde atribuite introspecției.
În vacanța din Italia, mergând la pas prin Roma, am ajuns la Galleria Alberto Sordi, unde era expusă lucrarea Eros și Psyche, o reproducere contemporană la scară reală (1:1) a sculpturii lui Amore e Psiche de Antonio Canova, ca tribut adus celui mai mare interpret al neoclasicismului, sculpura originală se află expusă la Louvre în Paris.
Replica sculpurii a fost realizată cu ajutorul tehnologiei, în colaborare cu Robotor. Modelul de ipsos a fost scanat 3D, apoi un robot a sculptat, timp de 270 de ore, neîntrerupt, 10 tone de marmură albă din Carrara (oraș din provincia Massa-Carrara, din regiunea Toscana, renumit pentru marmura de culoare albă).
miercuri, 14 februarie 2024
Mâncare italiană - Miercurea fără cuvinte!
luni, 12 februarie 2024
A XI-a poruncă - Ion Minulescu
Pentru că este luni, să ne hrănim sufletul cu o poezie de Ion Minulesc, poezie care-mi place foarte mult: A XI-a poruncă, decicată lui Radu Cioculescu.
Ascultă, privește și taci!...Ascultă, să-nveți să vorbești,Privește, să-nveți să clădești,Și taci, să-nțelegi ce să faci...Ascultă privește și taci!Când simți că păcatul te pașteȘi glasul Sirenei te fură,Tu pune-ți lacăt la gurăȘi-mploră doar sfintele moaște -Când simțică păcatul te paște!...Când simți că dușmanul te-nvinge,Smulgându-ți din suflet credința,Așteaptă-ți tăcut biruințaȘi candela minții nu-ți stinge -Când simți că dușmanul te-nvinge!Când brațele-ncep să te doară,De teamă să nu-mbătrânești,Rămâi tot cel care ești -Aceeași piatră de moară -Când brațele încep să te doară!...Iar când, cu ochii spre cer,Te-ntrebi ce-ai putea să mai faci,Ascultă, privește și taci!...Din brațe fă-ți aripi de fierȘi zboară cu ele spre cer!...
foto din arhiva personală |
duminică, 11 februarie 2024
Fluture cusut pe felicitare!
Prima tema a transformărilor creative, din luna februarie, se numește ”Felicitare” și presupune să creăm o felicitare folosind în realizarea ei fire/materiale textile.
Eu am ales, ca de obicei, să fac o felicitare simplă. Inițial, voisem să refac (reproduc, mai degrabă) un model de felicitare pe care l-am realizat, cu mulți ani în urmă, pe când era fiica mea la grădiniță (felicitarea din imaginea de mai jos), dar am avut un singur carton rămas de la dressuri și am desenat și decupat o inimă greșită, așa că a trebuit să fac alt tip de felicitare.
Carton nu mai aveam, doar cu sclipici pe o parte, așa că am ales unul roșu (mai puțin sclipicios), apoi am ales un șablon a ceea ce voiam să cos pe felicitare, de pe site-ul stitchingcards, adică un fluture (îmi plac fluturii foarte mult), am găsit resturi de ață și un ac, iar restul materialeleor am zis că le aleg pe parcurs, în funcție de evoluția lucrării.Nu-mi funcționează imprimanta, așa că am copiat șablonul punând o coală de caiet pe ecranul laptopului, apoi cu un marker am transferat fluturele. Apoi am fixat coala de hârtie, cu agrafe, pe carton, unde voiam să cos fluturașul și am înțepat coala și cartonul cu vârful unui compas în fiecare punctuleț.
Corpul și antenele fluturelui mergeau făcute din mărgele micuțe, dar mă grăbeam, așa că le-am cusut pur și simplu, cu albastru. Apoi cu o nuanță de galben, mai șters, am făcut aripile, iar aripa din imagine, dacă te uiți cu atenție, am greșit-o puțin, până mi-am intrat în mână. Am lăsat-o așa, pentru că e mai greu de desfăcut, riscam să stric și acest carton. Rezultatul este următorul:
În interior am lipit o formă de brioșă (rămasă de la Adventul Exploratorului Creativ, ziua 21) pentru a ascunde ațele, iar în mijlocul ei am lipit tot un fluturaș, de data aceasta croșetat, model tunisian, rămas de la un proiect mai vechi. apoi am lipit banda washi, asortată cu forma de brioșă, sus și jos.
Cum ți se pare fluturele meu cusut pe felicitare? Deși nu este perfect a început să-mi placă.
O zi de duminică frumoasă să ai! Pe curând!💝
joi, 8 februarie 2024
Tibrul și podurile lui - Reflexii în oglindă
Mi-a plăcut foarte mult podul Sant Angelo, ridicat din porunca împăratului Hadrian (136 d.H.) pentru a lega malul stâng al fluviului de mausoleul său. În 1450 a fost reconstruit, deoarece mulțimea de pelerini venită la Roma pentru jubileu a provocat prăbușirea podului. În 1534, după restaurare trei arcade originale au spraviețuit, însă Clement al VII-lea a mutat statuile lui Sf. Petru și Sf Pavel în capătul opus mausoleului.
Astăzi, podul este renumit în toată lumea, datorită statuilor îngerilor cu simbolul Patimilor desenate de Gian Lorenzo Bernini și realizate de elevii săi
Pozele sunt din arhiva personală, iar articolul îl înscriu la rubrica Reflexii în oglindă, găzduită de Carmen, pe blogul ei - Între vis și realitate.
miercuri, 7 februarie 2024
Statuile Romei - Miercurea fără cuvinte!
Miercurea fără cuvinte este găzduită de Carmen.