vineri, 30 august 2024

Premiul mențiune la concursul ”Desen Stângaci”

 Am acceptat cu bucurie provocarea lansată de portalul „Tot Ceea Ce Este” și „Happy Lotus Life” de a desena cu mâna stângă un desen având ca temă „Armonia apelor”. Nu am bănuit atunci cât de multă bucurie îmi va aduce această experiență. Pe 22 august, am avut surpriza plăcută să aflu că desenul meu a fost remarcat și că mă număr printre câștigători.

Întotdeauna am fost fascinată de legătura dintre creativitate și funcționarea complexă a creierului. De-a lungul timpului, am citit numeroase articole și cărți care subliniau beneficiile utilizării mâinii nedominante în activități precum scrisul, deoarece aceasta stimulează activitatea cerebrală. Emisfera stângă, responsabilă în principal de limbaj și logică, colaborează cu emisfera dreaptă, care se ocupă de imagini și creativitate, pentru a crea o sinergie remarcabilă. Comunicarea eficientă între cele două emisfere este esențială pentru transpunerea unei imagini în cuvinte și invers. Până acum, experimentasem scrisul cu mâna stângă, însă desenatul rămăsese un teritoriu neexplorat. Aceasta fost, fără îndoială, prima mea încercare de acest fel.

Desenul cu mâna stângă mi-a oferit o perspectivă inedită asupra propriilor abilități și mi-a pus răbdarea și imaginația la încercare. A fost o adevărată provocare să creez ceva coerent și estetic, dar, în același timp, extrem de eliberator să mă aventurez pe un ”teritoriu” necunoscut, fără a avea așteptări prea mari. Rezultatul final a fost mai mult decât satisfăcător, iar recunoașterea primită a fost cireașa de pe tort.

Premiul pe care l-am primit este foooarte drăguț: o mini-carte de desenat, ideală pentru a-mi continua antrenamentul cerebral, un mini-tablou pictat manual, o felicitare care mă încurajează să-mi urmez visurile și, pentru a completa bucuria, câteva ciocolățele Kinder, care m-au făcut să zâmbesc. În mod surprinzător, un pachețel de ciocolată se potrivește perfect cu desenul meu: balena femelă îi oferă masculului balenă, care a înotat peste mări și oceane pentru a ajunge la ea, ciocolățele Kinder, semn al bucuriei revederii lor.
Vreau să mulțumesc din suflet pentru această mențiune. A fost o surpriză neașteptată, dar foarte plăcută!

Cărțicica de colorat

Tabloul pictat

Te îndemn să încerci măcar o dată să te lași condus de mâna stângă în lumea artei - s-ar putea să descoperi ceva cu totul nou și surprinzător destre tine însuți!

Pe curând!🖌

marți, 27 august 2024

Workshop unic pentru femei: regăsirea echilibrului interior prin conexiunea cu caii și natura!

 În septembrie se va ține un eveniment cu adevărat special, organizat la Epona Horse Land, un loc drag mie despre care am scris și în trecut aici. Dacă data trecută ți-am povestit despre prima mea vizită acolo, de această dată, te invit să iei parte la un workshop unic, dedicat femeilor care își doresc să se reconecteze cu natura, cu sinele și cu caii. Într-o lume agitată și plină de stres, regăsirea echilibrului interior și a liniștii sufletești devine esențială pentru sănătatea mentală și emoțională a fiecărei femei.

Workshopul "Regăsirea echilibrului interior prin conexiunea cu caii și natura" va avea loc pe 6 septembrie, între orele 17:00 și 22:00, la Epona Horse Land, situat în Bobicești, Olt. Sub îndrumarea unor experți dedicați, vei avea ocazia să explorezi beneficiile emoționale și spirituale ale unei conexiuni profunde cu caii, într-un mediu sigur și plin de energie pozitivă.

Programul Evenimentului

Evenimentul este structurat astfel încât să îți ofere o experiență completă de reconectare și relaxare:

  1. Primirea și cunoașterea cu caii: Vei începe prin a te familiariza cu aceste animale nobile, având ocazia să interacționezi cu ele și să capturezi momente de neuitat prin fotografii.

  2. Drumul spre pădure: Vei continua cu o plimbare călare, într-un traseu spre pădure, pentru a simți liniștea și energia naturii în forma sa cea mai pură.

  3. Sesiune de hipnoză în pădure: Aici vei experimenta o sesiune profundă de hipnoză, menită să te ajute să explorezi resursele interioare și să activezi procesele de vindecare sufletească.

  4. Întoarcerea la conac: Vei reveni la conac pentru a continua conexiunea cu caii și a reflecta asupra experienței trăite.

  5. Împărtășirea experiențelor: Un moment de discuții și reflecții, în care vei putea să împărtășești trăirile și insight-urile obținute.

  6. Masa și socializarea: Închei ziua cu o masă și un moment de socializare, pentru a te relaxa și a te bucura de compania celorlalte participante.

Participarea la acest workshop îți oferă ocazia de a te reconecta cu natura, de a dezvolta o conexiune profundă cu caii și de a explora resursele tale interioare prin sesiunea de hipnoză. Toate acestea contribuie la reducerea stresului, îmbunătățirea stării de bine și dezvoltarea echilibrului emoțional.

Costul participării este de 420 lei, iar locurile sunt limitate la doar 8 participante, pentru a asigura o experiență intimă și personalizată. Înscrierile se pot face contactându-i pe organizatori la numărul de telefon 0757 417 821.

În plus, am o veste bună pentru tine! Pentru că-mi citești blogul beneficiezi de un discount de 10% dacă te înscrii la eveniment. Tot ce trebuie să faci este să specifici că ai aflat de eveniment de la mine (Blogul Dănuței) atunci când îți faci rezervarea.

Evenimentul este organizat de Cristina Zamfir, psihoterapeut și hipnoterapeut cu o vastă experiență, specializată în abordări terapeutice experiențiale și medicina tradițională chineză, alături de Dan Dicu, ghid și facilitator, care îți va oferi o experiență autentică de conectare cu natura.

Pentru o zi de neuitat te invit la acest eveniment care va avea loc la Epona Horse Land, unde îți vei redescoperi puterea feminină, liniștea naturii și magia conexiunii cu caii.

Pe curând!🏇🐴

luni, 26 august 2024

Un prieten bun este ca vinul!

 Azi vreau să-ți prezint un tablou handmade foarte ușor de realizat. Mie îmi place foarte mult cum a ieșit!

În timp ce scriu acest text mi-a venit ideea sa-l îmbunătățesc, dar să încep cu începutul😅,materialele folosite la realizarea tabloului sunt:

- pietre;
- dop de plută de la un vin spumant;
- marker negru și roz;
- un carton dreptunghiular (ambalajul de la dresuri);
- pix;
- pentru lipit am folosit silicon la cald.

Am tăiat dopul în două părți, nicidecum egale😂, le-am cipârțit bine de tot (bine că nu se vede!), asta a fost pasul cel mai greu! Apoi am lipit dopul și pietrele de carton și am început să fac schiță cu creionul pentru picioare, mâini și pahare și când am văzut că nu scrie pe acest carton m-a luat cu leșin!😂 Am lipit pe partea care nu e lucioasă, deoarece m-am gândit că nu voi putea să scriu pe carton lucios și am avut surpriza neplăcută să constat că nu scrie nici pe partea nelucioasă.
Așa că fără schiță, am desenat direct cu markerele (picioarele, mâinile și paharele)! A sosit momentul să scriu citatul lui Cicero și a fost un adevărat chin. Deși am folosit un șervețel să nu se întindă cerneala (am scris cu stiloul, cu pixul nu mergea, apoi am dat cu pix peste si a mers!) tot s-a întinat puțin!

Spuneam la început că mi-a venit ideea să-l îmbunătățesc, mă gândeam să lipesc un carton mai gros pe spate, iar pe margini să împletesc sfoară și să o lipesc ca un fel de ramă, dar care să mascheze totodată și cartonul din spate.

Când îmi fac timp liber, voi pune în practică ideea, în cazul în care nu-mi vine alta!😅
Îți place tabloul meu? Ce sugestie de îmbunătățire ai?
Înscriu și această lucrare la tema numărul patru din cadrul transformărilor creative, intitulată ”FII CREATIV!”. 

Pe curând!🍷


duminică, 25 august 2024

Alo, alo - un telefon!

De când am văzut radioul pick-up realizat de Diana, din capace, mi-am dorit și eu unul! A avut o idee genială și a realizat ceva foarte drăguț, însă eu nu am avut ce-mi trebuie să realizez unul! Tot căutând soluții pentru a realiza un radio, tot aranjând materia primă pe care o aveam, mi-a venit o idee și așa am realizat un telefon retro, din capace, inspirată și de versurile melodiei Margaretei Pâslaru – „Inima-i un telefon”.

Am păstrat din ideea Dianei stilul retro! Nu știu dacă a mai realizat cineva, înaintea mea, un astfel de telefon din capace, dar sunt curioasă ce materiale a folosit pentru realizarea lui și cum a procedat!
Am folosit următoarele materiale:
- două tipuri de mărgele;
- sârmă tip liță;
- dopul unei sticle de detergent pentru vase;
- o bucățică de carton;
- un sticker;
- marker alb și roz;
- un tub mic alb;
- pentru lipit am folosit silicon la cald.

Pentru a realiza receptorul am înșirat mărgelele pe liță, la capete folosind două mărgele mari, dând forma receptorului. Pe un băț de chibrit am rulat lița, dormând firul telefonului, pe care l-am prins de receptor și l-am prins de capac (care reprezintă telefonul). Am lipit bucățica de carton pe spatele dopului, deși mergea să-l las și așa, 
Tubul alb l-am umplut cu silicon și lipit de capacul din plastic. Cu un cater am făcut o scobitură în care se așează receptorul telefonului. Am lipit stickerul pe capac și am făcut niște puncte albe, acesta reprezintă rotița telefonului. Am vrut să fac cifre, dar nu am avut un marker care să scrie atât de subțire și nu am vrut să stric ceea ce deja făcusem. Cu roz am desenaj spatele de carton al telefonului și suportul receptorului. Și asta a fost tot! Bineînțeles că am făcut și o sedință foto cu Ilinca și Deadpool!
Prima la pozat a fost Ilinca:

Apoi l-a chemat pe Deadpool să facă poză cu el, dar el era cam ocupat să găsească numărul de telefon al lui Wolverine:

Apoi a venit să pozeze și Deadpool singur, dar tot concentrat pentru a găsi numărul de telefon pe care îl căuta:
Sper că ți-a plăcut telefonul pe care l-am realizat!
Înscriu această lucrare la tema numărul patru din cadrul transformărilor creative, intitulată ”FII CREATIV!”. 
Pe curând!☏📞

sâmbătă, 24 august 2024

Ilinca și colțul ei de natură!

 Nu am mai creat nimic, de ceva timp, pentru transformările creative, iar azi inspirată de postarea Suzanei, i-am creat Ilincăi o bucățică din SInaia.

Provocarea Transformărilor creative păstrează aceleași principii ca și anul trecut: reducerea poluării prin reutilizarea creativă a obiectelor care și-au atins deja scopul.

În luna august a acestui an, vom lucra cu  Dopuri și capace.

Nu-ți mai amintești cine este Ilinca? Este o mini păpușică, câștigată la pufuleții cu surprize😅, iar Rux i-a ales acest nume românesc. Am căutat informații despre acest nume și am aflat că numele Ilinca este de origine românească și este un derivat al numelui Elena, care la rândul său provine din grecescul „Helene.” În greaca veche, „Helene” este asociat cu „helene,” care înseamnă „torță” sau „lumină strălucitoare.” De aceea, Ilinca este adesea interpretat ca având semnificația de „făclie,” „cea care aduce lumină” sau „strălucitoare.”

Numele Ilinca este popular în România și este considerat un nume tradițional, având conotații pozitive și luminoase, legate de ideea de căldură, lumină și claritate.

Deadpool a ținut neapărat să facă poză cu Ilinca, în caz că o ataca cerbul era gata să o salveze!

Acum că ți-am amintit cine este Ilinca, hai să-ți prezint colțul de natură creat special pentru ea.

Am folosit un dop de plută întreg, de la o sticlă de vin ”Crama Ceptura”, pe care este gravat un cerb - perfect pentru decorul pe care îl aveam în minte. Am folosit și o jumătate de dop de plută pe care l-am împărțit în trei părți - nu pot spune egale😂 - pe care le-am folosit ca ”tulpini” pentru conuri. Trei conuri (nu știu specia) luate din Roma și Bruxelle, pietricele verzi fosforescente cumpărate de pe Temu, hârtie de împachetat cadouri (a fost împachetat acest premiu în ea), o cutie de carton în care au fost ambalate niște coli pentru art journal (luate tot de pe Temu), frunze dintr-un pom care cred că este înrudit cu Frasinul, au forma de aripi de libelulă. Pentru lipit am folosit aracet și silicon la cald.

Pentru a tăia hârtia de împachetat am folosit un trimmer pentru hârtie, achiziționat tot de pe Temu la un super preț. Am ajustat cutia de carton, deoarece mi s-a părut prea mare pentru proiectul meu, apoi am lipit cu aracet hârtia de cadouri. După aceea, am lipit cele trei conuri în colțurile cutiei. Următorul pas a fost să fac un orificiu în capătul dopului de plută, pe care l-am umplut cu silicon și am înfipt frunzele în el. Dopul l-am lipit în mijlocul cutiei, apoi am lipit pietricelele ornamentale și trei scoici - în atâta verde era nevoie și de câteva ”roci”!
Cocoțat pe laptop Deadpool mă privea cu scepticism în timp ce meșteream, dar nu l-am băgat în seamă și mi-am văzut de treabă.

După ce am terminat, Ilinca și-a pus rucsacul în spate și a mers să viziteze colțul de natură, apoi am organizat o ședință foto pentru ea:



Ilinca te salută!

Am făcut puțin întuneric în cameră să-ți arăt cum strălucesc pietrele noaptea!

Înscriu această lucrare la tema numărul patru,intitulată ”FII CREATIV!”. 
Pe curând!💝


joi, 22 august 2024

Cactusul Bătrânului

Îți prezint astăzi un cactus deosebit din colecția mea, un cactus păros care îmi este foarte drag! Ce l-a făcut special pentru mine? Ei bine, perișorii săi lungi și albi îl fac să pară că are propria sa coafură rebelă!

Se numeste  Oreocereus trollii (Kupper) Backeb,  cunoscut și sub denumirea de "Cactusul Bătrânului", este o specie de cactus peren din familia Cactaceae, originar din regiunile montane din Bolivia și nord-vestul Argentinei. Acest cactus este cunoscut pentru aspectul său distinctiv, este acoperit de peri lungi, albi sau gri care seamănă cu părul, de unde și numele de "bătrân".

Din informațiile găsite despre această specie de cactus reiese că înflorește, florile fiind de culoare roșie sau roz, însă ai mei (am doi) nu au înflorit până acum și-i am de ceva ani și nici nu au făcut puișori. Dar cred că nu l-am îngrijit corespunzător, pentru că ceilalți cactuși pe care îi am preferă căldura, el nu prea.

Acest cactus crește în regiunile montane, la altitudini de 3000-4000 de metri, unde condițiile sunt aspre, cu temperaturi scăzute și vânturi puternice. Acest cactus este bine adaptat la aceste condiții extreme, iar perișorii săi lungi au rolul de a proteja planta de frig și de radiațiile solare intense.

Dacă nu căutam informații despre acest cactus pentru acest articol, într-un final i-aș fi pierdut. La unul dintre ei , partea de jos se făcuse ca o scoarță de copac și aproape se rupsese. L-am tăiat și l-am replantat. Acum stă la umbra unui pom din curte și pare că-i merge bine. Am observat că iarna le merge cel mai bine, li se regenerează părul si au freze noi😂...de acum încolo îi voi proteza de razele soarelui.

Oreocereus trollii este popular în colecțiile de cactuși datorită aspectului său unic și capacității sale de a supraviețui în condiții dure. Este, de asemenea, apreciat pentru frumusețea sa aparte și pentru florile sale colorate (pe care sper să le văd și eu). Este folosit și în peisagistică, mai ales în grădini de rocă sau aranjamente suculente.

Mini stropitoarea acea faină din videoclip am luat-o de pe Temu, special pentru a uda cactușii, am înteles că adoră să fie stropiți dimineața.


Așa că, dacă și tu ai cactuși care par pretențioși, nu te descuraja—adesea, puțină atenție suplimentară și câteva ajustări simple pot face diferența.

Pe curând!💝

sâmbătă, 17 august 2024

Melci, scoici, roze, crengi

 Dacă nu ți-ai dat seama deja de unde m-am inspirat pentru titlul acestui articol, îți dau un indiciu:

”Luai acul, pusei ața,
Melci, scoici, raci, craci,
Luai acul, pusei ața,
Melci, scoici, raci, craci,”
Bun! Acum că ai idee (sau nu!?) de unde vine titlul, până la finalul articolul vei afla. Dar să trecem mai departe: Te întrebi despre ce este vorba? Ei bine, este vorba despre un ornament handmade realizat din melci, scoici, trandafiri, crengi și sfoară.
Am adunat foarte multe scoici în mini-vacanța oferită de sponsorii SuperBlog pe Litoralul Românesc, iar acum a venit momentul să le folosesc într-un proiect creativ.
Inițial am vrut să fac un ornament din scoici pentru vânt, văzusem  în Jumbo și mi-a rămas gândul la acel ornament, poate dacă era mai ieftin cumpăram, dar așa mi-am creat chiar eu unul. O să vezi de ce zic inițial, pentru că i-am găsit un alt loc.
Am folosit pentru realizarea lui: melci, scoici, roze (trandafiri), crenguță de nuc, sfoară, perle și un mic clopoțel. Provocarea cea mai mare a fost să îngăuresc scoicile și crenguța. 
Când am făcut găuri crenguței, soțul nu era acasă, și nu știam unde își ține capetele de la bormașină, așa că am improvizat și am folosit vârful montat în bormașină și un surub foarte ascuțit. Am stricat câteva crenguțe până am reușit! E mult mai greu să faci găurile cu un șurub, era mai simplu cu un vârf tip burghiu.

Apoi au urmat scoicile la îngăurit, între timp a venit soțul acasă și mi-a dat un cap vidia care a fost de mare ajutor, am îngăurit scoicile după acest tutorial găsit pe Facebook
Crenguta am lăcuit-o, până am făcut găuri scoicilor, ea era aproape uscată, apoi am înșirat scoicile pe sfoară. Am ornat crenguța cu câțiva trandafiri roșii pe care i-am cumpărat de pe Temu și perle roz și albe.
Am făcut trei șiraguri de scoici, am pus și un mic clopoțel în vârful celui din mijloc, iar locul ornamentului va fi în bucătărie (după ce vom finaliza renovările) alături de un tablou realizat de copilași cu autism, susținuți de Asociația Visuri și Speranțe. Îl poți admira în videoclipul de mai jos:
Nu-i așa că se potrivește cu acest tablou minunat, pictat pe lemn? 
Melodia lui Mărgineanu a fost inspirația mea pentru titlul articolului - Melci, scoici, raci, craci. Sper că ți-a plăcut ornamentul meu! 
O zi frumoasă să ai! Pe curând!🐌🌹

*pozele sunt din arhiva personală, primul video este realizat cu canva

vineri, 16 august 2024

Provocare acceptată: Desen stângaci!

 În căutarea unor modalități creative de a recicla ceara de la lumânările parfumate, am descoperit o provocare care m-a tentat: Concursul ”Desen stângaci. Ape armonioase” ediția a III-a . Fără să stau prea mult pe gânduri, am acceptat provocarea.

sursă foto: totceeaceeste.ro

Marți, 13 august, a fost Ziua Internațională a Stângacilor și cu această ocazie portalul Tot Ceea Ce Este  a lansat acest concurs haios. Tot ce trebuie să faci este un desen care să reprezinte armonia apelor, dar cu mâna stângă! Dacă ești stângaci, atunci faci desenul cu mâna dreaptă. Un desen realizat de mâna ta nedominantă!

Eu am ales să fac un desen în creion care reprezintă o balenă care înoată în ape curate, însoțită de un pescăruș care zboară pe cerul senin. Rezultatul? Ei bine, nu este un desen perfect din punct de vedere tehnic—ceea ce era de așteptat, având în vedere că l-am realizat cu mâna mea nedominantă—desenul are o notă de originalitate și autenticitate. Imperfecțiunile sale adaugă o notă personală și un farmec aparte, reflectând efortul și dorința de a participa la această provocare amuzantă. În cele din urmă, nu este vorba despre perfecțiune, ci despre bucuria de a crea ceva unic și personal, chiar dacă stilul este mai „stângaci” decât de obicei.

Dacă vrei și tu să vezi de ce e în stare mâna ta nedominantă pune-o să îți facă un desen cu tema ”Armonia apelor”! Mai ai timp pâna pe 20 august!

Ziua Internațională a Stângacilor se sărbătorește pe 13 august și este dedicată conștientizării provocărilor cu care se confruntă persoanele stângace într-o lume adaptată dreptacilor. Inițiată în 1976, această zi celebrează diversitatea și promovează egalitatea, evidențiind nevoia de a crea un mediu mai accesibil pentru toată lumea, indiferent de mâna dominantă.

Curiozități despre stângaci:

  • Aproximativ 10% din populația globală este stângace. Această proporție a rămas constantă de-a lungul istoriei.
  • Multe obiecte din viața de zi cu zi—de la ustensile de bucătărie până la scule, și chiar birouri școlare—sunt concepute pentru dreptaci. Acest lucru face ca stângacii să se adapteze constant sau să găsească soluții creative pentru a folosi aceste obiecte.
  • De-a lungul istoriei, stângacii au fost adesea priviți cu suspiciune, iar stângăcia a fost asociată cu ghinionul sau cu comportamente deviante. În unele culturi, chiar și cuvântul „stângaci” are conotații negative. De exemplu, în latină, cuvântul „sinister” înseamnă „stângaci”, dar a dobândit și sensul de „rău prevestitor”.
  • Unele studii sugerează că stângacii ar putea avea avantaje în anumite domenii creative și artistice. De asemenea, pot avea un impact semnificativ în sporturi precum tenisul, boxul și baseballul, unde abilitățile lor neobișnuite pot deruta adversarii.

Participarea la concursul „Desen stângaci. Ape armonioase” nu este doar o oportunitate de a-ți testa abilitățile artistice, ci și de a sărbători diversitatea și unicitatea persoanelor stângace. Nu rata ocazia de a celebra Ziua Internațională a Stângacilor într-un mod inedit.

Pe curând!🌊

joi, 15 august 2024

Caiete școlare care stimulează creativitatea - fabricate în Craiova!

Cu ocazia Blog Meet ediția #131 am vizitat fabrica de produse de papetărie și birotică, Arhi Design, din Craiova. Această experiență nu a fost doar o simplă incursiune într-un univers al hârtiei și al instrumentelor de scris, ci și o reîntoarcere la amintirile din școală, când caietele și rechizitele de calitate erau cele mai prețioase comori. După vizita interesantă, ne-am destins la un grătar, unde am povestit diverse, creând noi amintiri alături de colegii bloggeri și echipa Arhi Design.

Ți-am zis, acum ceva timp, că voi reveni cu detalii despre această vizită, iar acum a venit momentul să îți povestesc despre ce am descoperit.

Cine este Arhi Design?

Înființată în 1991, Arhi Design a început ca o mică afacere locală în Craiova, specializată în producția de produse de papetărie și birotică. Îmi amintesc cum, în acele vremuri, accesul la papetărie de calitate era limitat, iar fiecare caiet nou, fiecare stilou, aducea o bucurie aparte. De-a lungul anilor, compania a evoluat semnificativ, extinzându-și gama de produse și investind în tehnologie modernă. În 1995, Arhi Design a diversificat oferta, incluzând agende și calendare, iar în 2005 a început să participe la târguri internaționale, consolidându-și prezența pe piețele externe. Astăzi, compania este recunoscută pentru produsele sale de calitate și pentru contribuția sa la economia locală. Este fascinant cum o afacere pornită dintr-o pasiune pentru papetărie a ajuns să devină un pilon important al industriei.

Cum se fabrică un caiet?

În timpul vizitei, am avut onoarea de a primi explicații detaliate de la domnul Horațiu Buzatu și domnul Marius Băloiu, care ne-au explicat procesul de producție. Fabricarea unui caiet nu este doar un simplu proces tehnic, ci un adevărat ritual care combină tradiția cu inovația. Îmi amintesc cum, pe când eram copil, fiecare început de an școlar venea cu mirosul acela specific de hârtie proaspăt tipărită. Acum, văzând cum se fabrică un caiet la Craiova, am retrăit acele momente pline de emoție.

Procesul începe cu rolele de hârtie care sunt transformate în pagini albe, pregătite pentru a prinde viață. Hârtia este tăiată la dimensiunile dorite și personalizată cu linii, pătrățele sau designuri care o fac atât funcțională, cât și atrăgătoare. Urmează apoi aranjarea paginilor și legarea lor, un pas care necesită multă precizie. Coperțile sunt adăugate cu grijă, conferind caietului acea rezistență necesară pentru a înfrunta provocările unui an școlar. La final, fiecare caiet este inspectat atent, pentru a se asigura că ajunge în mâinile elevilor în stare perfectă, gata să stimuleze creativitatea lor.


Un aspect remarcabil al acestui proces este atenția la sustenabilitate: nimic nu se aruncă, totul se transformă. Surplusul de hârtie, considerat deșeu, este colectat și trimis la reciclat. Din acest material reciclat, se produce hârtie igienică, demonstrând încă o dată angajamentul Arhi Design față de protejarea mediului și utilizarea responsabilă a resurselor.

Campania „Anul acesta Școala începe cu noi”

În spiritul susținerii educației, Arhi Design a lansat campania „Anul acesta școala începe cu noi”.  Campania include reduceri și oferte speciale, precum și pachete școlare complete, menite să ușureze povara financiară asupra părinților și să asigure că fiecare copil începe anul școlar cu ce are nevoie. Este o idee frumoasă, care arată încă o dată dedicarea Arhi Design față de comunitatea locală și dorința de a stimula creativitatea și pregătirea elevilor pentru un nou an școlar.


După ce am vizitat fabrica, am participat la un grătar  alături de bloggeri olteni și membri ai echipei Arhi Design. Atmosfera a fost prietenoasă și relaxată, iar discuțiile în jurul mesei ne-au permis să ne cunoaștem mai bine, să schimbăm idei și să împărtășim amintiri. Pe lângă acest moment plăcut, am plecat acasă cu suveniruri adorabile, oferite de Arhi Design, ca un simbol al aprecierii și al colaborării fructuoase. Aceste mici atenții sunt o amintire vie a unei zile frumoase, petrecute în compania unor oameni pasionați și dedicați.



sâmbătă, 10 august 2024

De la birou în grădină !

 .... povestea organizatorului din dopuri de plastic!

Mi-am luat câteva zile ”fără internet” după programul de serviciu, deoarece vederea mea a avut de suferit. Nu mai vedeam nici de aproape, nici de departe, era cam totul în ceață, iar pauza aceasta a ridicat ceața. Prea multe ore la calculator/ telefon dăunează organismului, nu doar ochilor! În aceată pauză, am citit, m-am plimbat, am alergat.

Așa că ziua de azi mi-am dedicat-o, în mare parte, aranjând grădina cu flori din jurul balansoarului, unde obișnuiesc să mă relaxez.  M-am trezit la ora 6:00 a.m., mi-am făcut o cafea cu lapte, sau mai bine zis lapte cu cafea😂, am citit 70 de pagini din volumul al doilea din seria Jocurile foamei, apoi m-am apucat de curățenie. Am strâns frunzele căzute, se pare că a venit sezonul lor, apoi am dat peste un ghiveci de pământ care s-a spart, dar pe care nu l-am putut arunca, deoarece era de la mamaia mea.

Am luat ghiveciul, care nu mai avea nici fund, și l-am fixat bine în pământ, l-am pictat (mai degrabă mâzgălit) cu vopsea acril magenta, am pus Petunii, care miros minunat. Erau deja înflorite și cam mari, dar sper să-și revină deoarece s-au cam ofilit. Apoi am găsit un coșuleț împletit, pe care l-am primit de un 8 Martie, în care am pus un mini-ghiveci de plastic în care am plantat Iarbă de piatră.

Am improvizat un mini gărduț din niște pavele rămase, pentru a-mi protejeze câteva floricele de Uzzi. Nu le rupe, dar să nu facă pipilică pe ele. Așa mi-a mai uscat lavanda! Acest gărduț este provizoriu, pentru că mi-am comandat de pe Temu un gărduț super-drăguț. După ce am terminat de aranjat ornamentele mele de grădină, parcă lipsea ceva și... mi-am amintit de un proiect vechi, de aproape 5-6 ani, realizat din dopuri de plastic.

Îmi amintesc că tocmai îmi cumpărasem un pistol de lipit cu silicon și voiam neapărat să lipesc ceva, așa că am luat dopurile de plastic pe care le stângeam (pe atunci eram mare băutoare de cola) și m-am apucat de treabă. Am creat un suport pentru creioane și pixuri, dar,  după un timp, am renunțat la el pentru că-mi ocupa cam mult loc pe birou. L-am mutat în baie, unde l-am folosit ca organizator pentru periile de păr, deoarece aveam multe și diverse, dar după o perioadă...a ajuns în dulapul de sub chiuveta, unde soțul meu a început să-l folosească pentru a-și ține surubelnițe și alte unelte. Astăzi, însă, a devenit ornament de grădină!

Cum l-am confecționat? Foarte simplu! Am luat trei tuburi de carton, de la hârtia igienică, și am lipit dopurile în jurul lor, apoi le-am lipit între ele formând un fel de triunghi. Fundul l-am făcut din carton, un ambalaj de la coletele primite! Le-am ornat cu mărgele, care au mai picat de-a lungul timpului. Azi, i-am dezlipit fundul de carton, am pus trei mini-ghivece (rămase de la cactuși) în fiecare tub și am plantat tot iarbă de piatră.

Apropos, am pictat doi pitici de grădină, pe care îi aveam de ceva timp și se decoloraseră, și o lampă de grădină în formă de floare. Această floare am spart-o și am lipit-o cu silicon, iar acum îi venise timpul să o pictez.

Mă uit acum la organizatorul meu din dopuri și mă gândesc la cât de multe roluri a avut în toți acești ani. De la birou, la baie și acum în grădină, a trecut prin multe transformări, dar și-a găsit în final locul perfect. E o amintire frumoasă a faptului că uneori, cele mai simple lucruri pot aduce un strop de culoare și bucurie acolo unde te aștepți mai puțin. Acum, când mă așez pe balansoar, mă simt înconjurată nu doar de flori, ci și de povești – poveștile obiectelor pe care le-am creat.

Pe curând!💝

luni, 5 august 2024

Dezvoltare Sustenabilă prin consum de produse fabricate în România!

 De ce ar trebui să cumpărăm produse fabricate în România? Acest articol este un preambul la un viitor articol, pe care îl voi publica în curând pe blog. Îți voi explica de ce este atât de benefic să alegem produse autohtone și cum putem contribui astfel la dezvoltarea economiei noastre.

sursă foto: pixabay

România este o țară frumoasă, cu resurse naturale bogate și tradiții agricole adânc înrădăcinate. Avem un potențial uriaș de a ne dezvolta economia dacă ne concentrăm pe promovarea produselor fabricate local. Consumul de produse autohtone, procesate și ambalate în România, aduce multe beneficii, de la creșterea economică și crearea de locuri de muncă, la promovarea sustenabilității și întărirea identității naționale.

Vorbind despre fascinanta lume a producției mi-am amintit de vremurile când eram la liceu și  urmăream emisiunea ”Cum se fabrică”(How do they do it). Îmi plăcea enorm, eram fascinată să descopăr cum se fabrică lucrurile. Nu am vizitat foarte multe fabrici, dar de câte ori am avut ocazia, am fost doar ochi și urechi. Am vizitat, la Calafat, fabrica de textile (acum nu știu dacă mai există, dar cel mai probabil a fost privatizată),  am văzut procesul de producție al ferestrelor și ușilor de pvc, iar recent am vizitat o fabrică din Craiova care produce produse de papetărie și birotică, fiind al doilea producător de caiete din România. Curios să afli ce fabrică (firmă) am vizitat? Atunci, rămâi pe aproape!😉

Aceste experiențe personale îmi reamintesc de importanța produselor fabricate local și de impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra economiei și comunității noastre. Așadar, haide să explorăm împreună de ce este important să alegem produse fabricate în România:

- se creează numeroase locuri de muncă, contribuind astfel la reducerea șomajului și îmbunătățirea nivelului de trai;
- banii cheltuiți pe produse locale circulă între diverse sectoare locale și contribuie la dezvoltarea acestora. Acest lucru poate duce la o creștere economică sustenabilă și la o dezvoltare uniformă a regiunilor țării;
- companiile care produc, procesează și ambalează pe plan local contribuie la bugetul de stat prin taxe și impozite. Aceste venituri suplimentare pot fi folosite pentru îmbunătățirea infrastructurii, educației și serviciilor publice;
- produsele fabricate local, indiferent de domeniu, adesea reflectă standarde înalte de calitate și inovație. De exemplu, caietele și produsele de papetărie produse în fabrici românești sunt adesea adaptate cerințelor și gusturilor locale, ceea ce le face relevante și valoroase pentru consumatori;
- produsele locale necesită transport pe distanțe mai scurte, ceea ce reduce emisiile de carbon asociate transportului. Acest lucru contribuie la combaterea schimbărilor climatice și la protejarea mediului;
- ambalarea produselor pe plan local permite un control mai bun al materialelor folosite și încurajează reciclarea și utilizarea ambalajelor ecologice. Acest lucru poate reduce semnificativ cantitatea de deșeuri produse.
sursă foto: pixabay

România are potențialul de a se dezvolta semnificativ prin consumul de produse locale, procesate și ambalate pe plan intern. Beneficiile economice, sociale și de mediu ale acestei abordări sunt evidente și pot contribui la o dezvoltare sustenabilă și echitabilă a țării noastre. Încurajarea consumului local nu este doar o oportunitate economică, ci și un mod de a celebra și proteja cultura și mediul românesc. Prin susținerea produselor autohtone, fiecare dintre noi poate juca un rol activ în construirea unui viitor mai prosper și mai sustenabil pentru România.
Pentru informații detaliate poți citi articolul scris de Iancu Guda, în care explică cu grafice și calcule cum poate crește România dacă vom cupăra produse fabricate în România!

Pe curând!🏳

duminică, 4 august 2024

Din ce poți crea o sticlă de vin, dar fără vin în ea?

Mai e puțin și vine toamna! Bine! Cam o lună! Dar cum timpul zboară cu o viteză foarte mare, mâine ne trezim cu toamna la ușă. Toamna este sezonul în care viiile prind viață și strugurii se transformă în vinuri rafinate, pe care le savurăm cu plăcere la fiecare degustare. Însă, după fiecare pahar de vin, rămân dopurile - mici amintiri ale momentelor frumoase petrecute împreună.

Toamna vinul e rege, strugurii dansează în vie. Ce frumos obiect se naște din dopurile sticlelor de vin, pentru a-i păstra amintirea?

În acest articol, vreau să îți povestesc despre cum am reușit să combin două dintre pasiunile mele: vinurile și creațiile handmade. Din dopurile sticlelor de vin am creat o sticlă de vin ornamentală, o piesă decorativă unică ce aduce un strop de frumusețe în casa mea și amintirea momentelor frumoase, petrecute cu bloggeri olteni la degustările de vin, dar nu numai.

Hai să descoperim împreună cum, din aceste mici bucăți de plută, poate lua naștere un obiect de ”artă” surprinzător. Răspunsul la întrebarea de mai sus îți va dezvălui secretul: o sticlă de vin ornamentală foarte drăguță, care va ține amintirile frumoase mereu vii!

Verificându-mi contul de Pinterest, am dat peste o imagine care ilustra două sticle de vin realizate din dopuri și m-am gândit că pot realiza și eu una. Însă eu am vrut o sticlă care să nu se lipească de un suport sau să o rezem, pur și simplu să aibă stabilitate, să se ”țină pe propriile picioare”!😂 În plus, nu m-a lăsat inima să tai dopurile, deci am folosit doar dopuri întregi.

Nu a durat foarte mult să realizez  sticla de vin ornamentală, aproximativ 30 de minute, dacă nu mă înșel, pentru că deja aveam în minte tot planul. Primul pas a fost să scot cutia în care aveam dopurile depozitate să văd dacă am suficiente, pentru că mai am în plan să realizez și altceva. Apoi mi-am luat ghemul de sfoară, cum am spus mai sus, știam deja ce voi folosi pentru realizarea ornamentului.

Am lipit dopurile de plută două câte două, în total 12 dopuri, deci 6 perechi. Apoi le-am lipit între ele, dând forma sticlei. Nu am vrut să tai niciun dop, deoarece voiam să rămână scrisul pe ele, să știu de la ce vin au fost, dar era un dezavantaj: nu mai arăta a sticlă, ci a bidon!😂Din fericire, am avut două dopuri mai micuțe decât celelalte și așa am rezolvat problema.

Sticlă de vin ornamentală din dopuri de plută Spatele sticlei de vin
Din sfoară am vrut, inițial să croșetez doar un simplu lanț pe care să-l lipesc de jur-împrejur, dar apoi am croșetat un alt lanț de jur-împrejurul lanțului croșetat. Apoi rezultatul l-am lipit de jur-imprejurul dopurilor (sticlei). Mi-am făcut puține probleme, deoarece am crezut că sticla nu va sta în poziția verticală, dar sfoara croșetată i-a oferit stabillitate.
Fiecare dop își păstrează propria poveste, într-un decor plin de amintiri și frumusețe. Este uimitor cum din aceste mici bucăți de plută poate lua naștere ceva atât de special. Sper că acest proiect te-a inspirat să îți valorifici propriile amintiri și să creezi ceva unic pentru casa ta. Cu puțină imaginație și răbdare, orice este posibil! Ce zici? Îți place ornamentul meu?
Înscriu această lucrare la tema numărul patru din cadrul transformărilor creative, intitulată ”FII CREATIV!”. 
Pe curând!🍷