sâmbătă, 10 august 2024

De la birou în grădină !

 .... povestea organizatorului din dopuri de plastic!

Mi-am luat câteva zile ”fără internet” după programul de serviciu, deoarece vederea mea a avut de suferit. Nu mai vedeam nici de aproape, nici de departe, era cam totul în ceață, iar pauza aceasta a ridicat ceața. Prea multe ore la calculator/ telefon dăunează organismului, nu doar ochilor! În aceată pauză, am citit, m-am plimbat, am alergat.

Așa că ziua de azi mi-am dedicat-o, în mare parte, aranjând grădina cu flori din jurul balansoarului, unde obișnuiesc să mă relaxez.  M-am trezit la ora 6:00 a.m., mi-am făcut o cafea cu lapte, sau mai bine zis lapte cu cafea😂, am citit 70 de pagini din volumul al doilea din seria Jocurile foamei, apoi m-am apucat de curățenie. Am strâns frunzele căzute, se pare că a venit sezonul lor, apoi am dat peste un ghiveci de pământ care s-a spart, dar pe care nu l-am putut arunca, deoarece era de la mamaia mea.

Am luat ghiveciul, care nu mai avea nici fund, și l-am fixat bine în pământ, l-am pictat (mai degrabă mâzgălit) cu vopsea acril magenta, am pus Petunii, care miros minunat. Erau deja înflorite și cam mari, dar sper să-și revină deoarece s-au cam ofilit. Apoi am găsit un coșuleț împletit, pe care l-am primit de un 8 Martie, în care am pus un mini-ghiveci de plastic în care am plantat Iarbă de piatră.

Am improvizat un mini gărduț din niște pavele rămase, pentru a-mi protejeze câteva floricele de Uzzi. Nu le rupe, dar să nu facă pipilică pe ele. Așa mi-a mai uscat lavanda! Acest gărduț este provizoriu, pentru că mi-am comandat de pe Temu un gărduț super-drăguț. După ce am terminat de aranjat ornamentele mele de grădină, parcă lipsea ceva și... mi-am amintit de un proiect vechi, de aproape 5-6 ani, realizat din dopuri de plastic.

Îmi amintesc că tocmai îmi cumpărasem un pistol de lipit cu silicon și voiam neapărat să lipesc ceva, așa că am luat dopurile de plastic pe care le stângeam (pe atunci eram mare băutoare de cola) și m-am apucat de treabă. Am creat un suport pentru creioane și pixuri, dar,  după un timp, am renunțat la el pentru că-mi ocupa cam mult loc pe birou. L-am mutat în baie, unde l-am folosit ca organizator pentru periile de păr, deoarece aveam multe și diverse, dar după o perioadă...a ajuns în dulapul de sub chiuveta, unde soțul meu a început să-l folosească pentru a-și ține surubelnițe și alte unelte. Astăzi, însă, a devenit ornament de grădină!

Cum l-am confecționat? Foarte simplu! Am luat trei tuburi de carton, de la hârtia igienică, și am lipit dopurile în jurul lor, apoi le-am lipit între ele formând un fel de triunghi. Fundul l-am făcut din carton, un ambalaj de la coletele primite! Le-am ornat cu mărgele, care au mai picat de-a lungul timpului. Azi, i-am dezlipit fundul de carton, am pus trei mini-ghivece (rămase de la cactuși) în fiecare tub și am plantat tot iarbă de piatră.

Apropos, am pictat doi pitici de grădină, pe care îi aveam de ceva timp și se decoloraseră, și o lampă de grădină în formă de floare. Această floare am spart-o și am lipit-o cu silicon, iar acum îi venise timpul să o pictez.

Mă uit acum la organizatorul meu din dopuri și mă gândesc la cât de multe roluri a avut în toți acești ani. De la birou, la baie și acum în grădină, a trecut prin multe transformări, dar și-a găsit în final locul perfect. E o amintire frumoasă a faptului că uneori, cele mai simple lucruri pot aduce un strop de culoare și bucurie acolo unde te aștepți mai puțin. Acum, când mă așez pe balansoar, mă simt înconjurată nu doar de flori, ci și de povești – poveștile obiectelor pe care le-am creat.

Pe curând!💝

5 comentarii:

  1. Interesanta povestea organizatorului. Arata foarte frumoas acum in grădină, ca niște măști de ghivece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, acum e mască de ghiveci! Am vrut sa pun pământ direct în tuburi, fără să mai pun ghivecele, dar am zis că poate ii voi schimba întrebuințarea după o vreme:))) și să nu fie prea greu de curățat.

      Ștergere
  2. Ce frumos, veselie și culoare in gradina voastră! 😍
    Ai fost o hărnicuță! 😊 Și acum te bucuri de și mai multă culoare in momentele de relaxare și - oh, da! - ai acolo multe povesti-amintiri!
    Am remarcat ariciul și țestoasa înaintea celorlalte. 😊 Cățelușul de la începutul filmulețului mi-a dat impresia că-i viu! 😃 până a început video.
    Spor la toate! Seara frumoasa in continuare! Pupici! 💗

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce creativă ești, dragă Mihaela! Mi-a plăcut mult și felul în care ai povestit. Sănătate multă și la cât mai multe proiecte frumoase! Te îmbrățișez! 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos este la tine.Ce mult imi place!!!!!!! Ei fix asa simteam si eu cand mi-am facut coltisorul meu .. sper sa il pot reface curand. E insa foarte anevoios din cauza ca in apartament te misti greu (mai ales ca am facut un haos de cand a cazut Buni si nu am reusit inca sa le aranjez cum trebuie).
    Dar cand ma uit la ce minunatii ai facut ma binedispune si incarca energetic instant. Imi da asa... putere :D. asa ca iti multumesc.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere