sâmbătă, 24 august 2024

Ilinca și colțul ei de natură!

 Nu am mai creat nimic, de ceva timp, pentru transformările creative, iar azi inspirată de postarea Suzanei, i-am creat Ilincăi o bucățică din SInaia.

Provocarea Transformărilor creative păstrează aceleași principii ca și anul trecut: reducerea poluării prin reutilizarea creativă a obiectelor care și-au atins deja scopul.

În luna august a acestui an, vom lucra cu  Dopuri și capace.

Nu-ți mai amintești cine este Ilinca? Este o mini păpușică, câștigată la pufuleții cu surprize😅, iar Rux i-a ales acest nume românesc. Am căutat informații despre acest nume și am aflat că numele Ilinca este de origine românească și este un derivat al numelui Elena, care la rândul său provine din grecescul „Helene.” În greaca veche, „Helene” este asociat cu „helene,” care înseamnă „torță” sau „lumină strălucitoare.” De aceea, Ilinca este adesea interpretat ca având semnificația de „făclie,” „cea care aduce lumină” sau „strălucitoare.”

Numele Ilinca este popular în România și este considerat un nume tradițional, având conotații pozitive și luminoase, legate de ideea de căldură, lumină și claritate.

Deadpool a ținut neapărat să facă poză cu Ilinca, în caz că o ataca cerbul era gata să o salveze!

Acum că ți-am amintit cine este Ilinca, hai să-ți prezint colțul de natură creat special pentru ea.

Am folosit un dop de plută întreg, de la o sticlă de vin ”Crama Ceptura”, pe care este gravat un cerb - perfect pentru decorul pe care îl aveam în minte. Am folosit și o jumătate de dop de plută pe care l-am împărțit în trei părți - nu pot spune egale😂 - pe care le-am folosit ca ”tulpini” pentru conuri. Trei conuri (nu știu specia) luate din Roma și Bruxelle, pietricele verzi fosforescente cumpărate de pe Temu, hârtie de împachetat cadouri (a fost împachetat acest premiu în ea), o cutie de carton în care au fost ambalate niște coli pentru art journal (luate tot de pe Temu), frunze dintr-un pom care cred că este înrudit cu Frasinul, au forma de aripi de libelulă. Pentru lipit am folosit aracet și silicon la cald.

Pentru a tăia hârtia de împachetat am folosit un trimmer pentru hârtie, achiziționat tot de pe Temu la un super preț. Am ajustat cutia de carton, deoarece mi s-a părut prea mare pentru proiectul meu, apoi am lipit cu aracet hârtia de cadouri. După aceea, am lipit cele trei conuri în colțurile cutiei. Următorul pas a fost să fac un orificiu în capătul dopului de plută, pe care l-am umplut cu silicon și am înfipt frunzele în el. Dopul l-am lipit în mijlocul cutiei, apoi am lipit pietricelele ornamentale și trei scoici - în atâta verde era nevoie și de câteva ”roci”!
Cocoțat pe laptop Deadpool mă privea cu scepticism în timp ce meșteream, dar nu l-am băgat în seamă și mi-am văzut de treabă.

După ce am terminat, Ilinca și-a pus rucsacul în spate și a mers să viziteze colțul de natură, apoi am organizat o ședință foto pentru ea:



Ilinca te salută!

Am făcut puțin întuneric în cameră să-ți arăt cum strălucesc pietrele noaptea!

Înscriu această lucrare la tema numărul patru,intitulată ”FII CREATIV!”. 
Pe curând!💝


6 comentarii:

  1. Cred ca Ilinca a fost multumita sa se plimbe prin coltul de natura creat.
    Arata atat de dragalas! Mi-ai adus aminte ca vazusem un filmulet in care in dopuri, asa cum ai facut tu pentru a pune frunzele, se puneau suculente.
    Mi se paruse un spatiu mult prea mic, insa pana nu incerc...
    Multumesc pentru referire, draga Mihaela! Si pentru realizarea unui coltisor de natura minunat! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parcă și eu am văzut ceva cu plantele suculente în dopuri. Cred că incap unele micute(gen pui) dar nu știu cat rezistă in dop.
      Mă bucur că îți place coltul meu de natură și iti mulțumesc.
      Nu trebuie să-mi mulțumești pentru link, postarea ta m-a inspirat să fac acest colțișor de natură si totodată mi-a făcut dor de Sinaia. Trebuie să o vizitez curând.
      Pupici, Suzana.

      Ștergere
  2. N-ai mai lucrat... dar și când te-ai apucat! 😊 Ai realizat un minunat colt verde pentru Ilinca! Pietricelele sunt de mare efect, dar cel mai de efect îmi pare dopul cu frunze! Felicitări, și spor in continuare! Pupici!

    Îmi place Deadpool, dar preferatul meu e Wolverine. 😃 Am citit pe undeva ca în 2024 a apărut un film cu titlul Deadpool și Wolverine.. Și apoi am uitat, amintindu-mi acum.
    Mulțumesc pentru simbolistica prenumelui Ilinca (știu doua copile cu acest prenume)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am făcut provizii de pe Temu si acum trebuie să le pun prin proiecte. Pietricelele erau defapt pentru gradina sau ghivecele cu flori, dar au fost foarte drăguțe și mi-a părut rău de ele să le pun pe pământ.:))))
      Da, este film. Am fost la câteva zile dupa premieră la cinema, am scris despre el. Si mie tot Wolverine imi place, dar pe Temu am gasit doar Deadpool - 3 Deadpool -25 lei.hihi.
      Da, Rux este nasa Ilincai, nici eu nu stiam despre acest nume mai nimic. Cu plăcere.
      Mă bucur că îți place lucrarea mea și iti mulțumesc. Spor și ție, dragă Diana. Te pup.

      Ștergere
  3. Coltul de natura al Ilincai seamana cu o gradina japoneza!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări Mihaela. Ai talent și se vede că faci cu dragoste tot ceea de îți propui. De fiecare dată citesc cu plăcere postările tale și îmi plac ideile pe care le ai.

    RăspundețiȘtergere