vineri, 30 august 2024

Premiul mențiune la concursul ”Desen Stângaci”

 Am acceptat cu bucurie provocarea lansată de portalul „Tot Ceea Ce Este” și „Happy Lotus Life” de a desena cu mâna stângă un desen având ca temă „Armonia apelor”. Nu am bănuit atunci cât de multă bucurie îmi va aduce această experiență. Pe 22 august, am avut surpriza plăcută să aflu că desenul meu a fost remarcat și că mă număr printre câștigători.

Întotdeauna am fost fascinată de legătura dintre creativitate și funcționarea complexă a creierului. De-a lungul timpului, am citit numeroase articole și cărți care subliniau beneficiile utilizării mâinii nedominante în activități precum scrisul, deoarece aceasta stimulează activitatea cerebrală. Emisfera stângă, responsabilă în principal de limbaj și logică, colaborează cu emisfera dreaptă, care se ocupă de imagini și creativitate, pentru a crea o sinergie remarcabilă. Comunicarea eficientă între cele două emisfere este esențială pentru transpunerea unei imagini în cuvinte și invers. Până acum, experimentasem scrisul cu mâna stângă, însă desenatul rămăsese un teritoriu neexplorat. Aceasta fost, fără îndoială, prima mea încercare de acest fel.

Desenul cu mâna stângă mi-a oferit o perspectivă inedită asupra propriilor abilități și mi-a pus răbdarea și imaginația la încercare. A fost o adevărată provocare să creez ceva coerent și estetic, dar, în același timp, extrem de eliberator să mă aventurez pe un ”teritoriu” necunoscut, fără a avea așteptări prea mari. Rezultatul final a fost mai mult decât satisfăcător, iar recunoașterea primită a fost cireașa de pe tort.

Premiul pe care l-am primit este foooarte drăguț: o mini-carte de desenat, ideală pentru a-mi continua antrenamentul cerebral, un mini-tablou pictat manual, o felicitare care mă încurajează să-mi urmez visurile și, pentru a completa bucuria, câteva ciocolățele Kinder, care m-au făcut să zâmbesc. În mod surprinzător, un pachețel de ciocolată se potrivește perfect cu desenul meu: balena femelă îi oferă masculului balenă, care a înotat peste mări și oceane pentru a ajunge la ea, ciocolățele Kinder, semn al bucuriei revederii lor.
Vreau să mulțumesc din suflet pentru această mențiune. A fost o surpriză neașteptată, dar foarte plăcută!

Cărțicica de colorat

Tabloul pictat

Te îndemn să încerci măcar o dată să te lași condus de mâna stângă în lumea artei - s-ar putea să descoperi ceva cu totul nou și surprinzător destre tine însuți!

Pe curând!🖌

5 comentarii:

  1. Felicitari si pentru premiu, insa mai ales pentru participare.
    Incerc destul de des sa imi folosesc si mana stanga, de felul meu fiind un picut si stangace, insa in scoala nu ne permiteau sa scrim decat cu dreapta. De aceea am scrisul cam neregulat, chiar daca relativ citet.
    Un weekend minunat, draga Mihaela. Un septembrie minunat!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Congrats on receiving the honorable mention at the drawing contest!
    Your dedication and talent are inspiring.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări pentru premiu! 💐
    Am scris la articolul cu desenul tau că voi desena și eu... Am desenat, dar nu am reușit, încă, sa fac poza și să scriu textul. Oricum, că desenez cu stânga sau cu dreapta... tot naiv desenez. 😃
    Premiul e format din lucrușoare tare frumoase! Cred că au la suflet în eleee! 💗
    Toamna cu multe împliniri îți doresc! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha ... ce idee interesanta! sa stii ca am sa incerc - desi cred ca pot pune si ceva desenat cu dreapta casunt foarte talentata la mazgaleli :))))
    Felicitari pentru premiu. sa te bucuri de el :*

    RăspundețiȘtergere