vineri, 2 august 2024

Reciclare creativă: Floare de cactus!

 Ieri, în timp ce căutam o cutiuță sau ceva rotund, nici mică, dar nici mare, mi-a venit ideea să fac eu una exact cât îmi trebuie. Îmi trebuia pentru a proteja, pe drum, patru puișori de cactus Crinul Paștelui.


Așa că mi-am scos arsenalul unui om creativ😊 și ... așa a ”înflorit” floarea de cactus! De mult îmi doream să croșetez ceva, deoarece am cam neglijart acest hobby. Am decis să croșetez ceva frumos, însă nu mi-a venit în minte niciun model care să-mi placă. Atunci am luat cheițele de doze, pe care le strâng de câte ori am ocazia, și le-am împrăștiat pe pat și totul a venit de la sine.


Nu știu să îți zic o schemă de lucru exactă, pentru că am creat-o pe loc, ghidată de intuiție și creativitate. Drept dovadă cealaltă jumătate de ”cutiuță” nu a mai ieșit la fel, că nu mi-a trecut prin cap să notez sau să rețin ce lucrez😂, pur și simplu am lucrat. și când să cuplez ”bucățelele” am observat diferența, așa că am desfăcut și a doua oară a ieșit aproape la fel ca prima parte din floare. Acest proiect de reciclare creativă a transformat materiale simple în ceva drăguț și util. Se mai pooate folosi și ca mini-portofel pentru monede.



Dar... mai există loc de îmbunătățiri, doar că mie îmi trebuia urgent, așa că am lăsat-o așa. Am folosit o ață crem, cred că a fost un pulover în trecut, un fermoar , tot crem, 36 cheițe de doze galbene (aurii) și 40 cheițe de doze argintii, ac și ațâ de cusut crem, coșetă și foarfecă... și multă imaginație!

Sper să-ți placă floarea mea de cactus din cheițe de doze! Pe curând!🌹

6 comentarii:

  1. Rezultatul este foarte frumos si practic. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunată ideea!
    Mulțumesc de sugestie!
    noi strângem cheițe de la doze!
    Foarte frumoasă floarea ta croștată!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce fain ti-a iesit. Ideea este deosebita, sa ajungi sa faci o cutiuta in felul acesta! Felicitari! Un rezultat uimitor.
    Un weekend placut, draga Mihaela! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. E o minunăție ce ai reușit combinând croșetatul cu aceste cheițe! E super originala - și foarte ornamentala! - aceasta cutiuța! 😍 Felicitări! Ai și imaginație și pricepere!
    Weekend plăcut îți doresc! Pupici! 💗

    RăspundețiȘtergere
  5. I love your cactus flower!
    It's so beautiful and incredibly creative!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place enorm. Asta e spiritul. Eu in ultima vreme nu pot sa mai creez asa cum simt.Le am pe toate imprastiate in asa hal incat nu reusesc sa leg ceva asa cum mi-as dori. Da, mici proiectele rapide mai apar, dar ...destul de chinuit.
    Citind ce ai scris stii cum ma simteam..? Ca in zilele bune. fix asa. :) A picat tare bine acum articolul - adica poatenu e rau ca abia acum ajung la el. Perioada prin care trec nue stralucita... e jale la mine in balcon... ghete pline de apa, cutii facute praf... oh lalalalala. Nu vreau sa imi amintesc. incerc sa scap de mirosul care a intrat prin masca ... ca sa pot afec ce mai am de facut azi. Apoi sa vad cum gasesc o recolvare logistica. Faptul ca ceilalti nu si-au rezolvat trebrile imi blocheaza mie spatiul si asa ingust si nu am cum sa ma desfasor... dar na... va trece si asta. Abia astept sa vad balconul stralucind!

    Ps imi place proiectele tale cu cheite enorm :*

    RăspundețiȘtergere