joi, 12 septembrie 2024

Ariel în școala pădurii: cu gentuța de scoici și fularul din fire reciclate

 Ariel este o sirenă tânără și curioasă care locuiește în ocean. Ea este fascinată de lumea umană și adună diverse obiecte de pe fundul mării. Ariel își dorește să trăiască pe uscat, să fie parte din lumea oamenilor, și, în cele din urmă, face o înțelegere cu vrăjitoarea mării, Ursula, pentru a primi picioare de om în schimbul vocii sale. Dar, în povestea mea, Ariel are și voce și picioare și face pregătiri pentru scoala pădurii.

Pentru tema Provocările Verzi: Pregătiri Pentru Școala Pădurii i-am pregătit lui Ariel o gentuță, realizată din scoici, și un fular, ca accesoriu, pentru că vremea a început să se cam răcorească.

Gentuța am făcut-o după ideea Dianei, dar adaptată după nevoile lui Ariel. Am folosit două cochilii de scoici, de dimensiuni similare, bandă decorativă argintie,  lănțișor, bandă dublu adezivă și o bucățică de sârmă (cu ea era prinsă un cablu).

Am pus cele două bucățele rotunde de bandă dublu adezivă în interiorul cochiliilor unindu-le, apoi când am lipit lanțul (cu silicon) am mai pus o bucățică de bandă argintie și la exterior. Iar drept închizătoare am folosit bucățica de sârmă, care pare învelită în hârtie bej.

Fularul l-am făcut după tutorialul postat de Ioana. Inițial, am vrut să fac o brățară, dar nu am avut răbdare să fac atâtea noduri și am renunțat. I-am făcut un accesoriu pentru zilele friguroase de toamnă - un fular! Am folosit un accesoriu, care nu stiu cum se numește, pentru a realiza fularul, l-am achiziționat după Temu.

Ariel, cu gentuța ei din scoici și fularul din fire reciclate, este acum pregătită să exploreze Școala Pădurii, unde se va întâlni cu creaturi și peisaje de poveste.

Ariel este gata să pășească în lumea magică a pădurii, pregătită cu gentuța ei din scoici și fularul călduros din fire reciclate. Fiecare accesoriu creat este o dovadă a faptului că pregătirile pentru aventuri implică nu doar creativitate și eleganță, ci și o responsabilitate de a valorifica resursele disponibile cu grijă față de mediu. Acum, nu rămâne decât să vedem ce noi povești va descoperi Ariel în această călătorie prin Școala Pădurii.

Pe curând!💝

6 comentarii:

  1. Cât de drăgălașă poate fi gentuța! 😍 Ce am făcut eu e valiza pe lângă frumușica aceasta! Foarte fain ti-a reușit - mă gândesc că nu a fost foarte ușor, având în vedere cât de mititele sunt cochiliile. Felicitări! 🌹
    Și fularul e foarte reușit! E așezat, cumva, în "coadă de sirenă". 😊
    Interesanta unealtă! S-o folosești cu spor! 🍀
    Seară frumoasă îți doresc! Pupici! 💗

    RăspundețiȘtergere
  2. Al doilea model de gentuta din scoici. Arata fain, ca si fularelul.
    Felicitari, draga Mihaela! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Fabuloasa aventura. Imi place enorm cum a iesit gentuta. Si fuloarul este adorabil - imi aminteste de bratarile innodate ale prieteniei... faceam prin liceu cred ca am facut atunci din ata ca nu aveam din ce.. haha Doamne. Daca gasesc o sa fac poza :))).
    Ai dreptate - ne jucam responsabil asta e si ideea... si cate lucruri adorabile se pot face!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce minunată este gentuța! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draguta ideea!
    Sa ai un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte ingenioasa gentuta, si imi place ca i-ai facut si inchizatoare!

    RăspundețiȘtergere