Pagini

vineri, 27 septembrie 2024

Bufnițel și Ilinca în Pădurea Fermecată

 Creațiile fetelor hărnicuțe, care au acceptat Provocările verzi : Spirit al pădurii - Profesor Bufniță, mi-au pus în mișcare rotițele creativității, și-am hotărât să îmbrățișez și eu această noua aventură (provocare).

În mijlocul haosului creat de renovare, ideea de a-l aduce pe Bufnițel la viață s-a transformat într-o provocare la fel de interesantă ca o poveste din pădurea fermecată. Fiecare obiect reciclat părea să aibă un scop precis, iar pe măsură ce le adăugam, simțeam cum întreaga creație prindea viață, transformându-se într-un proiect plin de magie.

Pentru a-l crea pe Bufnițel am folosit următoarele: o cheiță de la conserva de mâncare a domnului Uzzi, resturile de ață ramase de la broscuța țestoasă Tilly, croșeta, capacele de plastic de la două fiole de Ginseng, iar pentru lipsit am folosit pistolul de silicon.

Modelul este făcut după un tutorial de pe YouTube, pe care, bineînțeles, nu l-am respectat în totalitate. El este de fapt un breloc, însă eu am alte planuri cu el când voi pune lucrurile la punct și voi avea acces la buturuga pe care am realizat-o dintr-o întâmplare. Va fi transformat într-un ornament!

Mai facusem în trecut bufnițe - aplicații croșetate, pe care am crezut că le-am postat, dar se pare că nu am făcut-o, așa că vă arat o singură bufniță, care este la îndemână, lipită pe supotul de creioane făcut din cutii de carton.

Aceasta temă de la provocări verzi mi-a amintit de desenul animat preferat al fiicei mele „Bufnița înțeleaptă”, care se difuza pe Minimax. Nu doar eu m-am bucurat de Bufnițel, ci și Ilinca, care l-a privit cu ochii mari și curioși, iar în scurt timp, a devenit personajul ei preferat. Cu un entuziasm molipsitor, l-a luat de mână și l-a dus în mijlocul biroului (sigurul loc mai liber). Acolo a început o ședință foto de poveste, unde Bufnițel a fost, bineînțeles, vedeta.


Pe curând!🦉

16 comentarii:

  1. Ce draguuuut! Eu nu stiam desenul. Ma bucur ca ni l-ai aratat!!
    Bufnitel este absolut adorabil. Tare mult imi place de el. ma uit cu fascinatie cum din cheita de metal se poate ajunge la asa ceva. Este adorabil. Si cimbinatia de culori a fost la fix. Gri cu albastru se asorteaza foarte bine iar acel rosu parca il aduce la viata pe Bufnitel. De fapt asta face (o fi de la ginseng, hihi).
    E foarte draguta si cealalta bufnita :*. Iti doresc sa termini cat mai curand cu „santierul” ca sa te poti bucura in pace si liniste si din plin de toamna creativa (ceea ce imi doresc si mie - e foarte stresant sa nu gasesti nimic, in timp ce te impiedici de toate... hahaha, nu?)
    Pup cu drag

    ps: asa-mi place cum e imbracata Ilinca :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil că nici eu nu aflam de el dacă nu-i plăcea fiicei mele...invatase cantecelul de intro..
      Mă bucur că îți place, inițial voiam sa fac o bufniță din multe cheite, pe care o puteam folosi ca o cutiuță de depozitare, dar...nu am găsit in haosul din caza cutia cu cheițe, am avut doar cheita de la conserva lui Uzzi, tocmai mancase.
      Asa e, abia aștept să terminam.
      Te pup. Sâmbătă frumoasă să ai!

      Ștergere
  2. Ce dragut! M a amuzat animatia 🤗
    Foarte reusita bufnița ta. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Carmen. Ma bucur că îți place. Sâmbătă frumoasă să ai! Pupici

      Ștergere
  3. La ora asta mă simt .... așa cum nu acsept eu să spune elevii când nu știu ceva. Am dat scrolll în sus și în jos de nu știu câte ori încercând să găsesc acele flori de gingseng folosite. ”Beată” de somn cum sunt cu mintea praf de liste ce trebuie rezolvate azi până la prânz, asta am citit că ai folosit și eram curioasă cum arată florile alea. Să spun și că piciorușele de la bufnița de mai demult am crezut că sunt florile?
    Acum că te-am amuzat (sper) și pe tine și că mi-am făcut trezirea (iarăși sper că de tot), pot să spun că bufnițel e tare simpatic, iar ședința foto cu Ilinca ieșit minunat. E adorabilă Ilincuța cu acel șorțuleț.
    Desenul animat nu îl știam, dar de câte ori vine vorba de bufnițe,, am în cap automat această sintagmă ”bufnița înțeleaptă”. Tot ce pot să presupun e că pe vremea când încă mai aveam Minimax (când locuiam în Brașov, că aici nu e cuprins în grila de programe), probabil fetele au apucat să vadă ceva din acest desen și să-i rețină numele.
    Felicitări pentru bufnițele croșetate. Așteptăm ornamentul final.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) pai ce crezi si eu am citit articolul sa vad, poate am scris flori in loc de fiolă că nu era exlus, la cat de obosită si stresata sunt.
      Eu am aflat de el ca invatase cantecelul de intro, apoi tot pe MiniMax au vandut si dvs-ul si i l-am cumpărat, deja cand crescuse si absorbea toate informațiile/cuvintele începuseră să apară tot felul de desene, unele chiar nepotrivite. ii puneam la dvsd desene .Mai era Kemy curiosul, un desen interesant,dar deja era la grădiniță sau in clasa intai, oricum erau foarte frumoase am aproape toată seria pe dvd.
      E îmbrăcată într-un mărțișor, pe care l-am cumpărat de la o fata cu autism, dacă nu ma înșel, am mai scris eu despre ea.
      Mă bucur că îți place. Mulțumesc frumos.
      Sâmbătă frumoasă să ai. Pupici

      Ștergere
    2. Măi, m-am trezit devreme că aveam multe de făcut și am zis că la cafea să citesc și repede „presa”. Dacă îți spun că până la ora asta am venit de cel puțin 10 ori să citesc presa asta? Deja nici nu știu unde am scris și unde nu. Dacă ai scris despre domnișoara cu mărțișorul, trebuie să recunosc că eu am ratat postarea. Frumoasă realizarea domnișoarei și reutilizarea ta. Ilincuța este minunată cu acest accesoriu.
      De kemy curiosul îmi amintesc și eu. Fetele își amintesc de multe de pe Minimax, era canalul lor preferat, dar cum am spus, aici nu l-am avut în grila de programe și de multe au uitat. Ne uitam cu drag la Marta vorbăreața cu supa ei alfabet. Numai din cauza acestui desen am tot cumpărat ani la rând paste în formă de litere.

      Ștergere
    3. Stiu despre ce vorbești și mie mi se întâmplă.
      Da, uitasem de Marta, am cumpărat si noi paste in forma de litere, dar deja era maricica si nu-i mai placeau desenele acestea.

      Ștergere
  4. Inca o noua utilizare a cheitelor! Mereu descopar idei noi. Nici nu mi-ar fi dat prin tartacuta sa le folosesc in acest fel. Imi plac ambele modele. Pe aici kit-urile de crosetat se scumpesc din ce in ce mai mult. Asa ca trebuie sa fac si eu cursul ala de care ne-a spus Rux, ca doar m-am inscris...
    Nu stiam filmuletul, asa ca m-am amuzat. Multumesc si inspiratii pe mai departe, draga Mihaela! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, vazusem o bufniță din cheițe SUPERBĂ, ceva in genul glorii de cactus pe care am făcut-o, insa din cauză ca renovam si nu mai am nimic la locul lor, am făcut cu cea aveam.
      Mulțumesc la fel și ție, Suzana. Duminică frumoasă să ai. Pupici

      Ștergere
  5. Am recunoscut imediat cheița! 😊 Te descurci excelent cu aceste cheițe de la doze, cu croșetatul... Reușit tare Bufnitele! De-ar avea vreo alergie Ilincuta ar avea mare grijă de el. 😍
    Animația mi-a plăcut; nu îmi era cunoscută - detest cu pasiune dublajul de care au parte desenele animate. Vocile originale sunt mult mai.. rafinate. 😃
    Pe canalele de desene urmăresc Grizzly și lemingii și Mighty Mike - îmi plac, și nu se vorbește, deci nu trebuie sa suport vocile acelea sparte.
    Amândouă bufnitele tale sunt foarte reușite! 😍 Mi-am amintit de un film: Legenda gardienilor, bufnitele din Ga'Hoole (așa ceva) 😊 o animație cu bufnite care mi-a plăcut tare mult.
    Spor la renovat, spor la joaca și spor la orice altceva îți dorești! Când mă gândesc că te-ai înscris și la SuperBlog... Uau! Ești energie pura?! 😊 Succese!
    Weekend liniștit îți doresc! Pupici! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu urmăresc Tom și Jerry, am dvd-uri cu ei si Scooby Doo. Tot pe Dvd-uri am si desenele acelea clasice de la Disney. La televizor nu prea ma uit, urmăream IUmor mai demult, dar acum parcă nu mai au haz, si arareori mai vad Las Fierbinți.
      Cred că știu animația, eu am o problemă cu numele, nu le retin :)))s-a întâmplat demulte ori sa merg la un film de două ori ca nu mai stiam daca l-am văzut:)))).
      Mulțumesc mult, Diana! Încerc să fac cat mai multe, Superblog e mai lejer acum și nu este obligatoriu să particip la toate probele.
      Mulțumesc. Duminică frumoasă sa ai! Pupici

      Ștergere
  6. Such a cute owl!
    Love the adorable video.

    Happy Sunday, Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glad you like my crochet owl.
      Thank you !
      Have a nice Sunday, Veronica!

      Ștergere
  7. Ooo, ce bufniță drăguță! Și este cât Ilinca de mare! Și bufnitica mai veche este tare drăguță, ar merge bine de mărțișor amândouă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce minunată e bufnita ta!
    Mulțumesc pentru idei!
    Ești foarte creativă!
    Frumoasă și rochița Ilincăi!

    RăspundețiȘtergere