Astăzi, am decis să iau o pauză și să mă relaxez puțin. În cadrul proiectului Provocări verzi, l-am creat pe profesorul Vulpe, o creație mult mai rapidă și simplă decât ce aveam inițial în minte. Voi povesti în curând și despre vizita la o altă fabrică din Craiova, parte din proiectul Fabricat la Craiova, pe care am vizitat-o duminică. Dar, până atunci, hai să facem cunoștință cu ProfesorVulpe!
Planul meu era să fac niște decorațiuni pentru art journal, inspirată de tutoriale văzute pe Facebook. Dar, surpriză! Din câteva frunze adunate din curte, a prins viață... profesorul Vulpe!
Profesorul Vulpe a fost rezultatul unui proiect spontan, dar distractiv. Am folosit materiale accesibile oricui, lucruri pe care le ai deja acasă:
Două frunze (le-am cules din curte);O bucată de carton (eu am reciclat ambalajul unei perechi de dresuri);Lipici;Creion și marker;Foarfecă;Hârtie albă și roșie pentru detalii.
Poți să îți personalizezi personajul după bunul plac și să experimentezi culori și forme. Creativitatea nu are limite!
Am fost atât de mulțumită de prima vulpiță, încât am creat alta. De data aceasta, am adăugat câteva detalii noi și am ales să o laminez. Laminarea a scos în evidență nervurile frunzei, creând un efect vizual impresionant. Chiar dacă gelul roșu s-a întins puțin, am fost încântată de rezultat – micile imperfecțiuni fac vulpița mai interesantă și unică.
Pentru a crea cea de-a doua Vulpe am folosit: două frunze, un pix cu gel roșu, un marker gri și stikere.
Am încercat să surprind în poze detaliile frunzelor scoase în evidență prin laminare, însă nu sunt sigură cât de bine am reușit. În schimb, am reușit să evidențiez imperfecțiunile desenului – se pare că am stofă de Picasso.😂Am descoperit că, pentru a doua vulpiță, aracetul a funcționat mult mai bine pentru lipirea frunzelor decât siliconul la cald, pe care l-am folosit la prima. Siliconul a creat mici cute când am încercat să laminez prima vulpiță, dar chiar și așa, acel mic defect i-a dat o notă aparte, făcând-o specială.
Creația personajelor din frunze a fost o experiență relaxantă. Dacă și tu vrei să îți încerci îndemânarea, nu ezita să te joci cu forme, texturi și culori. Natura îți oferă o mulțime de materiale gratuite și eco-friendly pentru a-ți pune creativitatea la încercare! Am ales să laminez creațiile mele din frunze pentru un aspect mai durabil și detalii accentuate.
Pe curând!🦊
Ce simpatic ai rezolvat crearea unei vulpite! Cred ca modelul poate fi folosit si utilizand carton, asa mi se pare.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru idee, draga Mihaela. Pupici!❤️😘
Te referi ca In loc de frunze, sa folosesc carton? Da, merge sigur. Dar trebuie mai mult timp, da desenezi, sa decupezi etc..
ȘtergerePentru mine e mult, parca am intrat asa într-o criză de timp.
Mulțumesc Suzana. Pupici Zi frumoasă sa ai!
Am vazut Profesorii Vulpe de aseara si sunt geniali! Pe al doilea l-am inscris la APOP (cu ocazia asta am actualizat si prelungirea inscrierilor (trebuie sa o fac periodic pentru ca asa e la serviciul neplatit.. haha )
RăspundețiȘtergereRevenind insa la Vulpile noastre - geniala idee ai avut sa le si laminezi.Si cat de fain arata - ce idee tare ai avut. Imi plac amandoua variantele. 💗💗
Iar poezia e adorabila :D.
Am avut intr-un an niste frunze care aratau EXACT ca niste pene rosii.. zici ca erau pene de ... Phoenix :))) lungi si subtiri... Privind cele doua vulpite mi-am amintit de ele. Ai dreptate din ce ne ofera natura putem face o graada de proiecte dragute. Si e chiar indicat sa ne jucam :).
Te pup cu drag!!! :)
Am strans mai multew, sper sa am timp sa mai fac diverse. Multumesc pentru inscriere, Rux.
ȘtergereSeara frumoasă! Pupici
Acasă, vulpița ta s-a pupat cu vulpoiul și i s-au întins rujul! Ți-au ieșit bine amândouă.
RăspundețiȘtergereExact! Chiar nu m-am gandit la asta! Multumesc pentru idee.
ȘtergereSunt foarte reușite! 😍 Vulpițele se pot ascunde printre frunze... 😊 Ideea laminării mi se pare super - le poți păstra la forma inițială cât timp vrei.
RăspundețiȘtergereSpor la toate! Spor la timp! ☺️
Pupici! 💗