Pagini

duminică, 24 noiembrie 2024

Weekend plin de arome la Craiova: Capitala Gastronomică Est-Europeană te așteaptă!

 În weekendul 30 noiembrie - 1 decembrie, Craiova Capitala Gastronomic Est-Europeană devine destinația perfectă pentru iubitorii de mâncare bună și vinuri alese. Ramada Plaza Craiova devine locul unde chefi și specialiști în gastronomiile din 11 țări est-europene vor prezenta preparate specifice la deschiderea “Festivalului de vinuri și mâncăruri” .

Sâmbătă, la ora 12:00, începe magia. Bucătari din 11 țări est-europene vor aduce pe mesele festivalului preparate care îți vor răsfăța papilele gustative, de la mâncăruri turcești la arome georgiene sau bunătăți din Republica Moldova:

· Big Ben – Azerbaidjan
· The Manor – Bulgaria
· Iberico – Croația
· Ellipse – Georgia
· Dolce Vita – Grecia
· Epoca – Macedonia de Nord
· Nobel – Moldova
· Olive – Polonia
· Steso – Serbia
· Artizan 35 – Turcia
· Craft – Ungaria

Și pentru a completa diversitatea gastronomică,  elevii de la Liceul de Industrie Alimentară, din Craiova, vor completa meniul cu preparate oltenești reinterpretate.

Dacă ești pasionat de vinuri, pregătește-te să fii impresionat: 13 crame și zeci de producători artizanali vin să-și expună cele mai bune preparate. Fie că e vorba de un vin nobil, o brânză fină sau un ulei de măsline special, vei găsi ceva care să-ți încânte papilele gustative.

Pe lângă degustările internaționale, vei avea parte de demonstrații culinare, masterclass-uri și dezbateri despre identitatea gastronomică a regiunii.

Programul festivalului:

· Sâmbătă, 30 noiembrie: 12:00 – 20:00

· Duminică, 1 decembrie: 12:00 – 18:00

Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate, așa că asigură-te că ajungi la timp!

Sambata si Duminica sunt confirmate mai multe workshop-uri, masterclass-uri si dezbateri, altele fiind in pregatire:

Sambata:

👉Prezentarea activităților de promovare națională și internațională ale Asociației Winelover România (Răzvan Stoenescu - despre volumele în engleză “Wine Secrets of  Romania” și despre Concursul național de vinuri rose);
👉Eveniment “Brânzeturi cum se cuVin” (Daniel Botea & Asociația Bloggerilor Olteni);
👉Prezentarea ofertei educaționale și de consultanță și a evenimentelor Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați - FNDA (președinte Marian Timofti).

Duminica:

Ziua de 1 Decembrie vine și cu o discuție faină despre identitatea gastronomică a Olteniei – o șansă să descoperi ce face mâncarea noastră atât de specială., cu invitați speciali din partea:

☑Federației Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIOR);
☑FNDA;
☑WeAreRomania / You Are Welcome;
☑Asociata Bloggerilor Olteni.

Lansarea cărții “Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, însoțită de o degustare a primului brand românesc de uleiuri de măsline din Grecia - Eliada

Craiova îmbrățișează și pune astfel în valoare una dintre cele mai profunde experiențe culturale pe care oamenii o pot oferi: cea a gusturilor rafinate prin practica istorică.

De ce să vii? Pentru că e mai mult decât un festival. E despre gustul mâncărurilor bune, oameni, povești și momente de care să-ți amintești cu drag. Nu ai nevoie de bilet. Doar de poftă și curiozitate. 

Ne vedem acolo?

2 comentarii:

  1. Ce faaain! 😍
    Am fost la câteva astfel de evenimente, în tinerețe! 😃 Nici nu știu dacă se mai organizează și azi (până acum câțiva ani, da, dar nu am fost).
    Sunt evenimente grozave!

    Săptămâna care vine (și următoarele 😊) cu bine să îți fie! 💗 Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce activitati pe acolo pe la tine! Cred ca va fi fabulos!
    Sunt curioasa cu ce impresii vei veni.
    Petrecere frumoasa, draga Mihaela!❤️😘

    RăspundețiȘtergere