Miercurea fără cuvinte a fost inițiat de Carmen și continuat de Floare de Colț.
P.S.: poze din arhiva personală(Israel)
Fie că îți place să creezi, să explorezi sau să te bucuri de cultură, eu îți ofer o călătorie virtuală plină de diversitate.
Miercurea fără cuvinte a fost inițiat de Carmen și continuat de Floare de Colț.
P.S.: poze din arhiva personală(Israel)
În urmă cu câteva zile m-am întors din pelerinajul din Israel, Țara Sfântă, unde am vizitat locuri năucitoare cu cea mai mare încărcătură spirituală. Am vizitat foarte multe locuri în cele 7 zile petrecute în Israel, în ziua a 6-a am vizitat Mănăstirea Hozeva din Pustiul Hozeva,este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Palestina, care este situată în partea de nord a pârâului El-Kelt (pârâul biblic Cherit).
Epona Horse Land este un centru hipic unde oamenii se apropie de natură și de cai. Se află în comuna Bobicești, județul Olt, la aproximativ 30 km de Craiova.
Poză din arhiva personală |
Am descoperit centrul, într-o zi de weekend, nu prea însorită, chiar dăduseră primii fulgi de nea, când sătulă de stat în casă, am hotărât să mergem în împrejurimi să vedem ce locuri putem descoperi. Asta se întâmpla în 2020. În acel an mi-am schimbat și look-ul😅, roșcată de-o viață, am devenit blondină dintr-o dată. Pandemia bat-o vina!
Câinele este singurul lucru care poate repara o ruptură din inima ta frântă. -Judy Desmond |
M-am echipat și am așteptat să vină căluțul să facem cunoștință! Deși în copilărie, când mergeam la țară la bunici, aveam un cal și o căruță, niciodată nu am călărit, așa că am avut ceva emoții!
Viaţa înseamnă clipe de neuitat. Nu aştepta să apară ele, făureşte-ţi-le tu! |
A fost o zi minunată și mi-aduc cu drag aminte de ea și am în plan o nouă vizită la centrul hipic. Din păcate nu-mi mai amintesc numele căluțului! Am făcut cunoștință cu calul, apoi am învățat noțiuni elementare de călărit și nici nu știu cum a trecut o oră! Soțului meu i-a fost frică să călărească, a stat pe margine și mi-a făcut poze!
Pure Love |
O oră a costat 60 de lei, dar a meritat! M-am relaxat! Am luat o gură de aer curat, deoarece centrul hipic se află lângă pădure și m-am simțit ca nouă! Mi-am încărcat bateriile pentru săptămâna care urma să înceapă!
Dacă aveți drum prin Olt, chiar vă recomand o oră de călărie! Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook!
Pe curând! Vă doresc o seară frumoasă!
P.S.: Pozele sunt din arhiva personală.
Parcurg cu nostalgie printre amintirile anilor ’90, când aveam în jur de 13-14 ani, și mergeam împreună cu colegii sau vecinii de aceași vârstă la cinematograf pentru a viziona filme noi apărute. Aproape în fiecare weekend aveam voie să mergem la cinema, dacă în timpul săptămânii luam note bune la școală!
Sursă foto: Pixabay |
Cele mai multe
filme care relau la cinema erau filme indiene: Vagabondul, O floare și doi
grădinari, Lanțul amintirilor sunt câteva filme pe care le-am văzut la cinema
și le îndrăgeam foarte mult, îmi venea să intru în ecran să cânt și să dansez
cu acorii indieni.
Apoi au început să
ruleze la cinema și filme de acțiune sau horror, pentru noi era ceva inedit,
deoarece la televizor puteam vedea doar serialul american Dallas. La început abia
așteptam să apară următorul episod, apoi mi-am pierdut din interes, devenisem
fascinată de filmele de la cinema. Pe atunci nu aveam prea multe opțiuni în
materie de film, orice film rula la cinema pentru noi era wow. Sala de cinema avea
scaune din lemn care se rabatau, uneori mai scârțâiau, dar nu conta prea mult
pentru noi.
Însă acum totul s-a
schimbat datorită tehnologiei, dar nu numai! S-au schimbat și gusturile mele! Filmele indiene nu se mai numără printre filmele mele preferate, am mai încercat să urmăresc filme indiene, dar nu am mai putut, pur și
simplu nu mă mai atrag. Acum prefer filemele horror, de acțiune, comediile,
documentarele și desenele animate Tom și Jerry. Astăzi avem de unde alege filme!
Le putem viziona din confortul casei noastre sau putem merge la cinema!
Sursă foto: InterComFilm Distribution |
Cu toate că acum în
sălile de cinema avem fotolii foarte confortabile și avantajul tehnologiei
moderne ne oferă o experiență vizuală și acustică superioară, nu mai merg așa
des la cinema, dar când aflu de lansarea unui film nou și pare pe gustul meu,
cum este filmul “Lilu, Lilu, Crocodilu΄”
de aventură comică, un film pentru întreaga familie, merg la cinema
împreună cu familia sau cu prietena mea cea mai bună.
Filmul va rula
subtitrat și dublat în limba română, astfel că se pot bucura de film și cei mai
mici care încă nu știu să citească, este o comedie muzicală de acțiune perfectă
pentru toată familia, bazată pe seria de cărți a lui Bernard Waber. Este un
film extraordinar deoarece este despre îndeplinirea dorințelor, este potrivit
acestei perioade a anului când totul în jurul nostru emană veselie, optimism,
totul este însuflețit.
Regizat de Will Speck şi Josh Gordon, scenariul este de Will Davies.
Filmul este produs de Hutch Parker, Will Speck, şi Josh Gordon, iar producători
executivi sunt Kevin K. Vafi, Dan Wilson, Robert J. Dohrmann, Benj Pasek,
Justin Paul, Tarak Ben Ammar şi Andy Mitchell.
Emoțiile sunt manifestate prin
muzică, iar muzica este asigurată de cei mai talentați compozitori, câștigători de premii
importante. Mai jos puteți viziona trailerul filmului:
În luna decembrie, mai exact pe
23 decembrie 2022, puteți urmări împreună cu familia aventura plină de umor a
crocodilului Lilu pe marile ecrane din cinematografe.
Pregătește-ți familia pentru o
adevărată aventură la o scară complet nouă, aventură în care întreaga lume este
o scenă! Muzică, dans, umor și acțiune într-o oră și 46 minute, doar în lumea
magică a cinematografiei!
Acest articol a fost scris
pentru SuperBlog 2022!
Voi mergeți la cinema?
Sursă foto: InterComFilm Distribution |
Împodobim
bradul a ajuns la ediția cu numărul 13 și tema concursului creativ este drăgălaș, concursul
este găzduit de Rux pe blogul Copilărim, unde vă puteți înscrie cu o
decorațiune/un ornament sau un set care să respecte tema!
Pentru că au început să-mi placă figurinele amigurumi am zis să particip și eu cu cea mai recentă lucrare a mea: Moș Crăciun amigurumi! Cine poate fi mai drăgălaș decât Moșul?
Așa că gnomul cu pantofii lui de scoici, care a participat la Împodobim bradul în 2018 (dacă nu mă înșel), l-a luat pe Moș la o sedință foto! Bineînțeles că de la sedință nu putea lipsi coconașu iepuraș căruia i-am făcut, zilele trecute, o căciuliță nouă când am văzut vremea ploioasă!
După zilele ploioase și friguroase, astăzi soarele și-a făcut
apariția și ne-a mângâiat cu razele lui calde, ne-a umplut sufletul cu energie
pozitivă!
Vă las în compania celor trei personaje amigurumi:
Trei într-un copac - poză din arhiva personală |
poză din arhiva personală |
Poză din arhiva personală 2018 - gnom cu pantofi de scoici |
poză din arhiva personală |
Moș Crăciun și coconașul iepuraș ! |
Iepuraș coconaș și Moș Crăciun! |
Moș Crăciun! |
poză din arhiva personală |
Fotografie din arhiva personală |
Miercurea fără cuvinte a fost inițiat de Carmen și continuat de Floare de Colț.
Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă din an, când în bucătării, aromele de scorțișoară și alte mirodenii îți încântă simțurile și te fac să-ți lase gura apă. Fursecurile proaspete, care se topesc în gură, aromate și pufoase sunt nelipsite de ani de zile din meniul nostru de Crăciun. Fursecurile datează încă din evul mediul fiind considerate, pe atunci, delicatese scumpe.
Când eram copii mama făcea
fursecuri pentru Moș Crăciun, puneam 2-3 fursecuri pe o farfuriuță și un pahar
cu lapte în schimbul cadourilor pe care acesta ni le lăsa sub brad. Dar nu
numai pentru Moș erau aceste fursecuri, ci și pentru colindătorii care ne
treceau pragul casei. Ne colindau și primeau fursecuri, mere și bani. Tradiția
fursecurilor a continuat în familia noastră până astăzi. Ușor de făcut și
foarte foarte delicioase, pe gustul lui Moș Crăciun, colindătorilor,
prietenilor și familiei.
Sursă foto: Băneasa |
De-a lungul timpului am
încercat difertite rețete, dar astăzi voi împărtăși cu voi o rețetă pe care o
fac mereu din 2014 de când am descoperit-o – Fursecuri cu cacao și nuci:
Ingredientele
de care aveți nevoie sunt următoarele: 120 gr. unt, cu cât mai gras cu atât mai
bune vor ieși fursecurile. Eu l-am înlocuit cu untură de porc și au ieșit
nemaipomenite; 100 gr. zahăr; 175 gr. făină 000 Băneasa plus făina pentru
lucru; 120 gr. nuci; 1 lingură cacao; 1 linguriță scorțișoară; 1 linguriță praf
de copt; un ou; 1 plic zahăr vanilat.
Pentru decor avem două
opțiuni: 60 gr. nucă tocată fin și un albuș sau 60 gr. ciocolată cu lapte și o
lingură cu lapte.
După ce pregătim toate
ingredientele, să le avem la îndemână, ne apucăm să preparăm fursecurile. Făina
eu o cern de fiecare dată, dar nu este obligatoriu.
Modul de preparare: Mixăm bine zahărul cu zahărul vanilat și untul până obținem o
cremă omogenă, apoi încorporăm oul. Amestecăm făina Băneasa cu praful de copt,
apoi adugăm nucile tocate fin, cacao și scorțișoară și le punem peste crema de
unt. Amestecăm totul foarte bine până obținem un aluat omogen.
Împărțim aluatul în două, și
rulăm cele două bucăti de aluat până devin două suluri cu diametrul de 3 cm. Le
învelim în folie alimentară și le lăsăm la rece peste noapte sau 3-4 ore.
După ce le scoatem de la
frigider, presărăm făina 000 pe blatul de lucru și tăiem sulurile în 40 de bucăți,
pe care le transformăm în biluțe. Punem în tava hârtie de copt și așezăm
biluțele formate. Cu vârful unui deget umezit în apă facem o adâncitură în
fiecare biluță.
Batem albușul (de obicei îmi
rămân albușuri de la cozonacul Băneasa) spumă și încorporăm nuca. Crema formată
o adăugăm cu o linguriță în adânciturile formate în biluțele de fursecuri. Eu am făcut fursecurile și fără crema de decor, le-am făcut simple cu forma de brăduț, nu-mi rămân mereu albușuri de la cozonaci.
Se coc 12 minute la cuptorul
preîncălzit la 180 grade Celsius. Când s-au copt le scoatem din cuptor și le
lăsăm pe un grătar să se răcească. Opțional le puteți orna cu ciocolată topită.
Rețeta este a Divei în bucătărie.
Din ingrediente asemănătoare plus făina 000 Băneasa puțeți pregăti o rețetă
Băneasa tradițională de Crăciun - coroniță de turtă dulce.
Sursă foto: Băneasa |
Din făina de grâu albă
superioară 000 puteți prepara multe bunătăți Băneasa deoarece este fabricată în
Moara Băneasa, din grâu românesc de cea mai înaltă calitate, cu textură fină și
unirformă este perfectă pentru cozonaci, prăjituri, clătite și pâine.
Acest articol a fost scris
pentru SuperBlog 2022!
Sunt sigură că toți avem un
preparat preferat și mi-ar plăcea să-mi lăsați în comentarii rețeta voastră
tradițională preferată, nelipsită din meniul vostru de Crăciun!