Primăvara începe cu noi! Un 8 Martie însorit eternului feminin!💓 (poză din arhiva personală) |
Sursă foto: Editura Universitaria |
Fie că îți place să creezi, să explorezi sau să te bucuri de cultură, eu îți ofer o călătorie virtuală plină de diversitate.
Primăvara începe cu noi! Un 8 Martie însorit eternului feminin!💓 (poză din arhiva personală) |
Sursă foto: Editura Universitaria |
Astăzi a fost o zi însorită și-am stat foarte mult afară, l-am scos pe Uzzi la plimbare, o zi frumoasă de primăvară, însă spre seară de la ora 17:00 s-a pus un vânt urât și rece, așa că am intrat în casă. Am început să mai fac la puzzle-ul meu cu 1000 piese ”Postere celebre”, după un timp m-am ”blocat” și m-am apucat de a patra temă din luna aceasta la transformările creative, materia primă de care trebuie să ne folosim sunt cutiile metalice.
Îmi doream foarte mult să fac o decorațiune pentru grădină, așa că m-am pus pe treabă. Eu voiam să fac o Albă ca Zăpada, dar mi-a ieșit o sperietoare de ciori 😂😂😂.
”Albă ca Zăpada” a Mea :)))) |
În poză sunt mai multe materiale, nu știam sigur ce o să folosesc. |
Aici ne arată că e de metal! |
Mălina și Mărțișorul! |
Mărțișor Floare 3D! |
Singurul obicei care a dăinuit este acela că femeile coc sau fierb în ziua de 9
Martie 40 de sfințișori sau mucenici din aluat, în forma cifrei opt,
unși cu miere și miez de nucă măcinată, apoi sunt împărțiți copiilor pentru
sufletul morților.
Când eram copilă mama mea făcea mucenici
muntenești fierți, dintr-un kilogram de făină, 500 ml apă și 125 ml
ulei frământa un aluat moale, pe care îl modela,după ce îl întindea, cu
ajutorul a două pahare de mărimi diferite (unul mare și unul mic) formând inele
pe care le răsucea în formă de opt. După ce termina de modelat mucenicii îi
lăsa la uscat pentru aproximativ 45 minute, apoi îi fierbea timp de o oră și
când erau aproape gata adăuga zahărul (aproximativ 3 linguri), un pahar cu miez
de nucă măcinată, coaja rasă de la o lămâie, o linguriță scorțișoară și un
pliculeț de zahar vanilat și îi mai ținea 15 minute pe foc. Abia rezistam să se
răcească puțin să îi putem mânca. Însă astăzi mucenicii muntenești se prepară
mult mai ușor!
Datorită mucenicilor Băneasa gata pregătiți, pastele în forma cifrei opt,
rețeta se prepară mult mai ușor. Așa că dacă nu vă pricepeți la frământat
aluatul Băneasa vă vine în ajutor
cu aceste paste gustoase. În continuare voi împărtăși cu voi rețeta pe care o
prepar pentru familia mea compusă din trei membri (eu, soțul și fiica mea). Ingredientele
de care aveți nevoie sunt următoarele:
🍳Mucenici Băneasa 200 g;
🍳Nucă măcinată 100 g;
🍳Zahăr 100 g – eu pun miere în loc de zahăr;
🍳Scorțișoară;
🍳Esență de rom ;
🍳Coaja rasă de la o lămâie (puteți pune și coajă rasă de portocală, eu pun
doar de lămâie).
Punem într-o oală la fiert 1,5 l apă cu o linguriță de sare și un baton
de scorțișoară, iar atunci când apa începe să fiarbă adăugăm mucenicii și îi fierbem timp de 8
minute. Când au trecut cele 8 minute oprim focul și adăugăm coaja rasă de la o
lămâie, esența de rom și câteva linguri de nucă măcinată, dacă puneți zahăr
acum e momentul să-l adăugați. Se amestecă bine mucenicii, dar cu grijă să nu-i
rupem, apoi acoperim oala cu un capac și îi lăsăm să se răcorească timp de o
oră. Eu adaug trei linguri de miere și amestec mucenicii, tot cu grijă, după ce a
trecut o jumătate de oră de când am oprit focul și mai aștept să treacă încă o
jumătate de oră pentru a-i putea servi.
După ce a trecut acea oră în care trebuiau să se răcorească și să-și ia
toate aromele, îi putem servi. Mie îmi plac cu multă nucă și scorțișoară, așa
că mai adaug în castron peste mucenici 1-2 linguri de miez de nucă măcinat și
scorțișoară măcinată cam un sfert de linguriță.Poftă bună!
Îmi plac mucenicii Băneasa deoarece sunt de calitate, aceștia își
păstrează forma după ce i-am fiert. Sunt preparați din făină de GRÂU albă 550
și apă. Acești mucenici conțin gluten.
Sunt foarte curioasă: Mucenicii copilăriei voastre cum erau: fierți sau
copți? Dar astăzi?
Acest
articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023!
Uzzi nerodul! - colaj realizat cu PhotoRetrica |
Această carte nu m-a captivat, adică mă așteptam la altceva. A apărut la Editura Velvet Story, în 2021 și are 230 de pagini
Săptămâna trecută în Oltenia a fost cod galben de vânt, a fost destul de urât din cauza vântului. Multe crenguțe au fost frânte și împrăștiate de vântul puternic prin curte, am cules o crenguță de vișin de pe jos și am transformat-o într-o crenguță magică.
Materialele pe care le-am folosit: coji de fistic, acuarele, mărgeluțe, silicon la cald și crenguța de vișin.
Am curățit crenguța cu o foarfecă de vie și am ajustat-o ca dimensiune să se potrivească în vaza mea de pe birou.😊 Apoi am colorat-o în albastru (singura culoare care nu se uscase). Până s-a uscat vopseaua, cu ajutorul pistolului de lipit am făcut din cojile de fistic floricele.
Am lipit floricelele de crenguță, iar două dintre ele le-am făcut direct pe crenguță, cum se poate observa în poza de mai sus. Apoi am mai împodobit crenguța lipind niște mărgeluțe în formă de inimioară, am mai lipit câte 2 coji de fistic formând niște bulbi de floricele.Pentru că nu am reușit să fac niște poze calitative, după ce a trecut vântul puternic și a ieșit soarele afară am ieșit cu cățelul meu Uzzi (pe care îl veți auzi lătrând la ciori în fundal😂) să fac un scurt video de prezentare a crenguței mele magice!
Sper să vă placă micuța mea crengută! O duminică frumoasă să aveți!