Poze din arhiva personală. Colaj realizat cu PhotoRetrica |
Fie că îți place să creezi, să explorezi sau să te bucuri de cultură, eu îți ofer o călătorie virtuală plină de diversitate.
miercuri, 19 aprilie 2023
Dansatoare de flamenco - Miercurea fără cuvinte!
marți, 18 aprilie 2023
Arcașul verde - Edgar Wallace
Crime, răpiri, mister, supereroi - o carte care te ține captiv în acțiune. Fiecare capitol s-a terminat în suspans și nu am putut să las cartea până nu am terminat-o, deoarece eram foarte curioasă de ceea ce urma.
”Silueta tristă a castelului se proiecta amenințător și sinistru pe cerul roșiatic al apusului. Ce secrete ascundeau acele ziduri? Ce tragedii adăposteau?”
poză din arhiva personală |
Povestea este destul de încâlcită și cu mai multe personaje:
- Detectivul Jim Fearherstone care o supraveghea pe Valeria în aventurile ei primejdioase.
- Soții Savin care făcuseră parte dintr-o bandă de răufăcători și care în final ajută poliția.
- Tatăl vitreg al Victoriei care este bănuit până la final că ar fi arcașul verde, desi era miop.
- Și mulți mulți răufăcători....
Nu mi-a plăcut finalul și de aceea am depunctat-o. Acțiune, suspans ... și pac se termina capitolul. Apoi începe ultimul capitol cu toți adunați într-o încăpere și povestesc cine e ăla si de ce a făcut aia, cine e arcașul etc.... Adică mergea un alt fel de final sau dezvăluirile făcute altfel.
luni, 17 aprilie 2023
Găinușa cu ouăle de lemn!
La transformările creative din luna aprilie a acestui an materia primă folosită trebuie să fie cofrajele de ouă. Eu nu am cofraje de ouă, dar având nevoie de un patent, am găsit în magazia soțului un carton care are aceeași textură ca a unui cofraj, cred că a protejat în cutie vreo uneltă cumpărată!
”Cofrajul” meu are o formă foarte ciudată nu prea știam ce obiect cu tematică de Paște să fac și pentru că mi-a plăcut foarte mult găinușa moțată a lui Rux, am zis să încerc să fac și eu una! Am tăiat cu greu cofrajul din cauza formei ciudate și apoi l-am lipit.
Am folosit și câteva pene de fazan, găsite pe câmp în plimbările cu Uzzi....că nu prea arăta a găină fără ele.😅 Ciocul și creasta le-am colorat cu un marker roșu.
Uitasem să-i fac ochișorii, așa că am luat repede un marker negru și i-am desenat (mai exact făcut două puncte) ochișorii.
Am împărțit fiecărei decorațiuni câte un oușor de lemn și le-am pozat împreună (la poza finală am observat că găina mea nu avea ochi😂)!
Sărbători binecuvântate și o zi frumoasă vă doresc!
Notă: Pozele sunt din arhiva personală editate cu PhotoRetrica.
duminică, 16 aprilie 2023
Salvăm Păpuși: Coș Pascal !
Coșul pascal face parte din proiectul Salvăm Păpuși și este a șaptea provocare verde. Nu aveam nici cea mai mică idee de ceea ce voi face, având în vedre că am o lună foarte aglomerată și timpul nu este deloc de partea mea.
Astăzi, deși a bătut un vânt urât, Uzzi a ținut cu tot dinadinsul să ieșim la plimbare și bine am făcut că am găsit materiale pentru această temă. Mergând spre câmp, locul nostru de recreere, pe marginea drumului am găsit, aruncat, un coșulet cu mânerul rupt, am mai folosit o floricică croșetată (de fapt a fost un test), banda de la o cutie de bijuterii (nu am mai căutat altceva, ea a fost la îndemână) și carton franjurat dintr-un colet.
Nu am apucat să fac prea multe poze, am fost pe repede înainte, încălzisem pistolul cu silicon pentru a lipi ochișorii găinușei mele husă pentru ou și coada (pentru că ieri nu am mai avut când s-o cos), pe care am croșetat-o ieri cât a stat drobul la cuptor....și dacă tot l-am încălzit am restaurat repede și coșulețul.
Am lipit coada și ochișorii găinușei mele și m-am apucat să lipesc mânerul coșulețului...care era foarte deteriorat și a trebuit să-l îmbrac cu bandă roz de la o cutie de bijuterii...când am terminat de lipit mi-am dat seama că lipisem banda cu scrisul la vedere....dar arată bine oricum. Apoi am lipit floricica, cred că e prima floricica pe care am croșetat-o, a fost un test pe un rest de ață. Am pus cartonul franjurat din colet și trei ouă decorative și rezultatul îl vedeți mai jos:Pentru că tot suntem la capitolul RECICLARE vreau să vă arăt un proiect mai vechi, realizat din carton și ambalajul pachetelor de tigări din interior, pe care l-am ornat cu dantela de la o fostă rochie de mireasă și din resturi de ață am făcut doi ciucurași.Ouăle au vrut să-l încerce și pe el, așa că și-au luat cuibul și au început sedința foto. Am pus doar două ouă pentru echilibru, intrau toate trei mai forțat, dar pe al treilea l-am pus sub găinușă.😅
Să aveți un Paște Luminat plin de zâmbete și momente deosebite alături de cei dragi!
Notă: Pozele sunt din arhiva personală editate cu PhotoRetrica.
vineri, 14 aprilie 2023
Pască fără umplutură transformată în cozonaci!
În mai multe regiuni ale țării pasca se prepară fără umplutură de brânză, așa ne făcea și bunica pasca. În Maramureș, această pască fără umplutură se coace doar în Sâmbăta Mare, iar în noaptea de înviere se duce la biserică pentru a fi sfințită.
Am încercat acum câțiva ani să
fac pască cu umplutură de brânză de vaci și nu ne-a plăcut, așa că am pregătit
pentru astăzi pască Băneasa -
cozonac. Pasca fără umplutură se face din aluat dospit de cozonac, însă eu am
făcut umplutură din multă nucă și cacao și astfel pasca s-a transformat în cozonac.
Cozonacul este nelipsit din meniul nostru de sărbători, ne plce foarte forte
mult.
Rețeta este ușoară și nu poate da
greș nici măcar un începător. Pentru acești cozonaci am folosit următoarele
ingrediente:
- 1 kg Făină Băneasa pentru cozonac;
- 150 grame zahăr brun (este
prima dată când reduc cantitatea de zahăr – rețeta presupune 250 grame zahăr);
- 450 ml lapte;
- 8 gălbenușuri de ou (am folosit
ouăle de la găinușele mele);
- 40 grame drojdie proaspătă;
- 100 grame unt topit;
- 100 ml ulei;
- sare;
- coajă rasă de lămâie ( am
cumpărat lămâi netratate).
Pentru umplutură am folosit 250
grame nucă, pe care am mărunțit-o cu robotul de bucătărie, 4 albușuri de ou, 3
linguri de cacao și 140 grame de zahar.
Într-un bol mai mare am pus 100
grame făină pentru cozonac, peste
care am adăugat aproximativ 200 ml lapte fierbinte și am amestecat foarte bine.
Când compoziția s-a mai răcit, adică să nu ardă la deget, am fărâmițat drojdia
proaspătă și am adăgat o lingură de zahar și am amestecat bine, apoi am mai
adăugat 50 ml lapte călduț și am continuat să amestec până compoziția s-a
omogenizat. Apoi am lăsat la dospit pentru 20 minute, timp în care am fiert
organele pentru drob.
Când maiaua a crescut am adăugat
peste ea restul de 900 gr făină,
gălbenușurile, coaja rasă de lâmăie, zahărul și laptele călduț rămas și am
frâmăntat foarte bine.
Când a început să
se formeze aluatul am adăugat uleiul, puțin câte puțin, încorporându-l foarte
bine, apoi același lucru am făcut cu untul topit. La final trebuie să aveți un
aluat moale foarte puțin lipicios. Apoi am lăsat aluatul să se dospească, eu
l-am lăsat mai mult de 30 de minute (trebuie lăsat la dospit până își dublează volumul), timp în care am preparat umplutura pentru
cozonaci, am tocat organele pentru drob și am spălat vasele.
Pentru umplutură
am bătut bine albușurile de ou și zahărul cu ajutorul unui tel, apoi am adăugat
cacaoa și ultima dată nuca. Am amestecat bine bine și am lăsat-o să se odihnească
până îi va veni rândul.
Când aluatul s-a
dospit, l-am întins și umplut cu nucă și cacao, l-am împletit și apoi l-am azvărlit
în tăvile tapetate cu hârtie de copt.
L-am mai lăsat la
dospit și în tăvi aproximativ 30 minute
și apoi l-am băgat în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 40-50
minute. Atenție la temperatură! Dacă dați o temperatură ridicată cozonacul nu
se va coace la mijloc !
Când bunătățile Băneasa au fost gata le-am
scos din cuptor și le-am uns cu miere de albină! Au ieșit așa de pufoși și
gustoși cu toate că am redus cantitatea de zahăr! Poftă Bună!
Pozele sunt din arhiva personală editate cu PhotoRetrica!
sursă foto: Pixabay |
Vă doresc un Paște binecuvântat alături de cei dragi!
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023!
Arta subtilă a nepăsării - Mark Manson
Nu mă prea dau în vânt după cărțile de dezvoltare personală (nici nu am citit prea multe, să zic vreo două cu asta), mi-a plăcut umorul cu care își condimenta povestirile autorul dând exemple din propria viață, dar care pe parcursul s-a pierdut și a devenit ca orice altă carte de dezvoltare personală.
poză din arhiva personală |
M. Manson mai spune să avem grijă ce credem deoarece amintirile noastre se deteriorează cu timpul. Creierul nostru e făcut să fie eficient, nu exact. Cele mai multe dintre convingerile noastre sunt greșite.
A greși înseamnă să ne creăm ocazia de a evolua ca oameni.
A mai scris despre relații, despre încredere, depre pierdete și despre moarte . Am mai aflat ceva despre criminali și oamenii răi. Psihologul Roy Baumeister a analizat comportamentul oamenilor care fac rău pentru a demonstra că ei fac rău altor oameni deoarece au o stimă de sine scăzută, daaar în acest timp el a descoperit ceva foarte șocant și anume că această ipoteză nu se aplică mereu, mai ales în cazul celor mai mari criminali. Aceștia, din contră, ei se simt foarte bine în pielea lor și tocmai această împăcare cu sine le oferă justificare pentru rănirea celorlalți. Ei nu cred că sunt răi, ci mai degrabă cred că toți ceilalți sunt răi.
Mi-am notat destul de multe citate din carte, dar voi selecta din ele și voi reda și aici câteva:
luni, 10 aprilie 2023
Uzzi mofturosul - problemă rezolvată!
Uzzi Studentul! |
Aici îl întrebam dacă materialele adunate sunt bune pentru viitoarele proiecte! |
Sursă foto Zooplus |
Poze din arhiva personală - colaj realizat cu PhotoRetrica |
Colaj realizat cu PhotoRetrica |