joi, 7 noiembrie 2024

„Don Giovanni” revine la Opera Craiova

Reprezentația spectacolului „Don Giovanni” îl va avea drept cap de afiș pe solistul mexican Armando Piña López.

Opera Română Craiova prezintă mult îndrăgita operă „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Cercului Militar, în interpretarea unei distribuții speciale. Iubitorii muzicii sunt invitați să îl asculte pe Armando Piña López în rolul titular, în timp ce Corina Vlada va da viață Donnei Elvira, iar Darius Botorea va fi Leporello. Distribuția este completată de Melania Turcu (Donna Anna), Stanislav Voloșin (Don Ottavio), Andreea Tican (Zerlina), Say Ufuk Gengis (Masetto) și Ioan Toma (Il Commendatore), alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, într-o reprezentație condusă muzical de maestrul Eduard Dabrowski.

„Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart aduce pe scenă povestea fascinantă a legendarului seducător, iar spectacolul Operei Române Craiova oferă o perspectivă unică asupra unei opere emblematice, care este recunoscută pentru forța dramatică și profunzimea psihologică. Într-o îmbinare subtilă de dramă și comedie, opera urmărește parcursul tumultuos al lui Don Giovanni, care își sfidează destinul prin excese și o viață fără principii, iar muzica, plină de intensitate și contraste, reflectă complexitatea emoțională a personajelor și tensiunea dintre libertate și responsabilitate.

Biletele pentru spectacolele Operei Române Craiova pot fi achiziționate online:

https://iticket.ro/partner/orc

sau la agenția Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă (Bulevardul Ilie Balaci nr. 6), 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Următorul eveniment al Operei Române Craiova este concertul „Suflet de Romanță”, organizat în colaborare cu Asociația Culturală „Cetatea Romanței” Târgoviște, care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Filarmonicii Oltenia. Pe scenă vor urca laureați ai Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”, acompaniați de Orchestra de cameră a Operei Române Craiova, condusă de maestrul Florian George Zamfir. „Suflet de Romanță” este un eveniment în cadrul Programului Național de Concerte „Suflet de Romanță”, asociat Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, sub patronajul CNR UNESCO

Spectacolele Operei Române Craiova sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local al Municipiului Craiova.

[Comunicat de presă]




marți, 5 noiembrie 2024

Ora de pictură - Peisaj de iarnă!

 Am văzut provocare #22 Ora de pictură: piatra aproape imdeiat când a fost publicată, însă abia acum reușesc să postez! Am multe proiecte cu pietricele în așteptare, cum ar fi: o fântână, un peisaj de toamnă pe o piatră destul de mare, dar care are baza ca un suport. etc  Dar am ales să fac acest peisaj de iarnă, care poate fi un ornament drăguț pentru sezonul sărbătorilor de iarnă!

Pozele nu au ieșit prea bine, le-am făcut pe fugă. Poze din timpul lucrului nu am. M-am apucat de lucru si m-am oprit când am terminat.

Materialele folosite: bețioare de lemn pentru cafea, o crenguță uscată, două pietre, coji de la creioane, o inimioară roșie, o bucățică de sfoară, ață albă (pentru moațe), o perlă roșie, markere cu vopsea și corector fluid.

Nu știu dacă am spus, dar o perioadă am fost în renovări, am terminat și bineînțeles că am aranjat lucrurile și le-am pus bine! Atât de bine, că am vrut să  pictez, să folosesc acrilice, dar nu mai știu unde le-am pus și m-am descurcat cu ce am avut la îndemână! Așa se întâmplă mereu când te grăbești!

Am început formând căsuța din bețișoarele de lemn, le-am lipit cu silicon la cald! Apoi am lipit crenguța, pietrele și ultimul a fost brăduțul. Când să pictez, ia culorile de unde nu-s! Bine că am găsit markerele, dar cel alb era uscat și mi-am pierdut răbdarea, eram pe punctul să abandonez când am găsit în sertarul biroului corectorul!
Nu știu cât de bine se observă în poze, dar în realitate, chiar pare ca zăpada acest corector. Am pus inimioara și fundița din sfoară și acesta este ornamentul meu pentru provocarea #22, care a expirat demult!😂

Ce zici? E drăguț?


Pe curând!🀩

luni, 4 noiembrie 2024

Vinuri, Dulciuri și... Adio, Dietă! Festivalul de Vin și Alte Tonice

 Cum a fost la ediția a II-a a Festivalului de vin și alte tonice? Dacă ai puțină răbdare, vei afla imediat!

Știam că vor veni multe crame să-și expună licorile divine, ca și anul trecut, și mi-am făcut un plan. De obicei, după prima ediție organizatorii, dar și participanții, observă ce merge bine, ce nu și trag concluzii - organizatorii pentru a îmbunătăți următoarele ediții, participanții să vină mai pregătiți.

Deci, eu eram la dietă – oh, da, la dietă! În planul inițial făcut acasă, îmi promisesem că voi rezista tentațiilor. Dar când am ajuns la festival... puf! Dintr-odată, mi s-a șters din minte și din vocabular! Hmm... ce ziceam că s-a șters?!

Buuun, planul era simplu: să plec de acasă după un prânz sănătos, să mă bucur de câteva degustări fără să cad pradă tentațiilor și să mă întorc acasă în jur de 18:30 pentru o salată ușoară. Singura parte care a mers „ca la carte” a fost prânzul, ha-ha! Căci, surpriză: odată ajunsă acolo... puf! Planul meu a dispărut de parcă nici n-ar fi existat!😂.

Am ajuns la festival și... am avut o surpriză super plăcută! Cofetăria Minerva, din Craiova, se numără printre expozanți... vai! și ce stand aveau! Normal că mi s-a resetat ... planul!😂😂

Spre deosebire de anul trecut a fost și un stand cu sandvișuri și burgeri, dar nu au fost pe gustul meu. În schimb, cei de la Amore&Sapori m-au cucerit cu varietățile de conserve, cel mai mult mi-a plăcut Puntarelle de cicoare. Ce aromă!

Și acum să trecem la vinuri! O încântare! Cel mai mult mi-a plăcut Folklore Moșii de iarnă PELIN, foarte aromat, foarte foarte bun! Iar dintre vinurile roșii mi-a plăcut MonNalisa, un vin roșu foarte tare, robust, dar bun de tot.


Înainte să plec acasă am încercat și un coktail - Amaretto Sour ! Amaretto Sour – oh, ce deliciu! Acest cocktail îți cucerește simțurile cu aroma sa de migdale dulci și o notă fină de citrice. Gustul este echilibrat, combinând perfect amăreala și dulceața într-o băutură plăcută și reconfortantă. Parfumul lui subtil de migdale – ah, parcă te duce într-o patiserie italiană! E genul de cocktail care îți încântă nu doar gustul, ci și mirosul, completând experiența cu o eleganță aparte.


A doua ediție Wine Tonic Festival a fost mai mult decât o simplă degustare, a fost o călătorile printre arome și gusturi, în care am descoperit poveștile din spatele vinurilor.
Sâmbătă a fost foarte frumos afară, parcă era o zi de primăvară, nicidecum de toamnă-iarnă! A fost o zi caldă și însorită, una dintre acele zile de toamnă care îți umple sufletul de căldură și îți lasă amintiri de neuitat. Duminică, în schimb, a fost foarte frig și nu am mai mers la festival. Abia aștept următoarea ediție – cine știe ce surprize ne mai așteaptă!!? 
Fotografiile sunt din arhiva personală și dacă vrei să vezi mai multe fotografii de la festival poți vedea în acest album - click aici!
Pe curând!💝

duminică, 3 noiembrie 2024

Set de suporturi pentru servirea mesei croșetat

 Inspirată de setul croșetat de Daniela m-am hotărât să-mi croșetez propriul set de suporturi pentru servirea mesei. Eu am ales un model mai simplu care sper să fie practic.

Vreau sa fac un set format din șase suporturi pentru farfurii, pahare și tacâmuri. Am reușit să finalizat sâmbătă doar un suport pentru farfurie, iar suportul pentru pahar este aproape gata, deoarece a trebuit să plec la Wine Tonic Festival. Încă nu am o idee clară despre cum va arăta suportul pentru tacâmuri, dar până termin cele cinci piese pentru farfurii și cele cinci pentru pahar îmi va veni inspirația.

Acum vreau să-ți arăt cum a ieșit suportul pentru farfurie. Am folosit ață bej, cred că este lână, de la un fost pulover și ață lila luată din second hand.

Am început cu inelul magic și 12 piciorușe duble și am continuat să cresc până am ajuns la diametrul dorit, apoi am început să croșetez buclele de pe margini cu ața lila.
Apoi am început și suportul pentru pahar în același mod cum am croșetat suportul pentru farfurie.


Cam atât pentru azi! Dacă ai vreo idee pentru suportul meu de tacâmuri, o aștept cu interes.
Sper că-ți plac suporturile mele! 
Pe curând!💝



vineri, 1 noiembrie 2024

Adio, New Orleans!

 Cartea aceasta a apărut de ceva timp, dar eu am achizitionat-o recent, atragandu-ma titlul ei.

Am mai scris că-mi place Jazz-ul și după cum bine știi în New Orleans a apărut, dar nu numai pentru asta, am devenit curioasă să descopăr New Orleans de când am vizionat celebrul serial cu vampiri "The Originals".😅 Ai auzit de el, nu-i așa?

poză din arhiva personală

Bun! M-a prins povestea lui Josie, dar finalul poveștii a fost... prea brusc? forțat? Oricum lipsește ceva! Aș fi vrut să aflu ce s-a întâmplat cu mama ei, dar poate autoarea a lasat lucrurile așa, ca mai târziu, să facă o continuare a cărții. În fine!

”Adio, New Orleans” de Ruta Sepetys este despre povestea lui Josie Moraine, o tânără de 17 ani care trăiește în New Orleans, în cartierul rău famat, dar și renumit, French Quarter, în anii 1950 și visează la o viață mai bună. Fiica unei prostituate egoiste și lipsite de scrupule, Josie este hotărâtă să scape de lumea întunecată în care a crescut. Mama ei, Louise, este o prezență instabilă și distructivă, adesea prinsă în relații periculoase care o împing să-și neglijeze și să-și trădeze propria fiică, iar această relație complicată alimentează dorința lui Josie de a se elibera de trecut. Nu am înțeles niciodată cum o mamă poate să-i facă rău propriului copil! Am auzit de multe cazuri în realitate, nu se întâmplă doar în cărți!

Josie își găsește susținători în Willie Woodley, proprietara dură și directă a bordelului unde lucra mama ei și unde ea făcea curățenie pe fiecare dimineață, și în Cokie, șoferul lui Willie cu o inimă de aur. Willie devine o figură maternă pentru Josie, oferindu-i sprijinul necesar și sfaturi directe, chiar dacă sunt uneori neconvenționale, în timp ce Cokie este un prieten sincer și loial, gata să o ajute ori de câte ori are nevoie. Cei doi devin adevărata ei familie, oferindu-i încrederea și suportul de care are nevoie pentru a visa la o viață diferită. Josie este inteligentă și ambițioasă, lucrează într-o librărie, încercând astfel să strângă banii necesari pentru a părăsi New Orleans.

poză creată de AI

Cineva este ucis în oraș și Josie se trezește implicată într-un mister periculos, care îi amenință speranțele și visele. Povestea abordează teme precum depășirea condiției, curaj și determinare, arătând că, deși trecutul poate apăsa greu, dorința de libertate și de a-ți depăși condiția pot învinge orice obstacol.

”Nu mai eram sigură de nimic, cu excepția faptului că New Orleans era un prieten infidel pe care voiam să-l părăsesc.”

Acum am realizat că am uitat să povestesc despre Jesse, un prieten de-al lui Josie, dar vei descoperi povestea lor, dacă vei citi cartea.🙈

Pe curând!💝